Frakturer

Vi har jævnligt tilskadekomne hunde med knoglebrud. Oftest kommer de akut ind i vagten eller bliver henvist fra kollegaer. Det har været medvirkende til at vi har opbygget et sikkert erfaringsgrundlag.

Udredning af skaden med røntgenfotografering er vigtig for at kunne lave en grundig planlægning af behandlingen af ortopædkirurgiske patienter

Hyppige knoglebrud er

  • Tværfraktur af underarmsknogler – Radius og/ eller Ulna
  • Fraktur af lårben – Femur
  • Fraktur af overarmsknogle – Humerus
  • Frakturer af div. mindre knogler

Frakturer, der inkluderer led skal stabiliseres meget nøjagtigt under kompression.

Stabilisering af brud udføres operativt med stabiliseringsplader, kompressionsplader, kompressionsskruer, cerclage wire mm.

Stabilisering af rørknogler udføres med marvsøm (Intramedulær pinning).

Afsprængnings brud/ knoglefragmenter stabiliseres med Kirschner pinns eller Arhtodese Pinns

Ekstern perkutan fiksation (Ex-fix)

Stabiliseringsmetoden vælges på baggrund af den aktuelle patient og frakturtypen

Ofte kombineres flere tekniker for at opnå den bedste stabilitet til mindst gene for dyret.​

Efter operationen

Hjemsendelse efter operationen er typisk dagen efter. Ved hjemsendelsen udleveres skriftligt materiale til dyrets ejer med anvisninger og beskrivelse af hvilke restriktioner dyret har i det videre forløb, samt og genoptræning.

Ortopædkirurgi udføres af vores kirurg Jens Jørgen Abildskov, der har speciale og en certificeret uddannelse i kirurgi GPCert(SAS): General Practitioner Certificate in Small Animal Surgery. Jens Jørgen Abildskov er tillige fagdyrlæge i sygdomme hos hunde og katte.

Ønskes information om ovennævnte operationer kontakt os gerne, bedst i telefontiden hverdage kl. 13 til 14. Vi oplyser gerne om forholdsregler før og efter en eventuel operation, samt en overslagspris for operationen.

Facebook anmeldelser

4,5 ud af 5

Baseret på +140 personers meninger


 

5,0 stjerner

Dennis Kræmmer Hansen
Var der for første gang, efter Henning Larsen stoppede i Rudkøbing. Jeg er meget positiv og glad for det årlige sundhedseftersyn begge min hunde fik. Og fik samtidig god vejledning af dyrlægen 😀

5,0 stjerner

Anne Marie Nyby Fuglsang
Jeg fik akut hjælp da jeg havde brug for det. Og blev glædeligt overrasket over den kærlige tanke om regnbuelyset i receptionen. Når lyset er tændt er der en sorg inde bag en af dørene. Nogen er ved at sige farvel og sende en følgesvend over regnbuebroen❤️ så smukt, og man kan udvise hensyn fra venteværelset.

5,0 stjerner

Ebba Kristin Benda
Dygtige og enormt søde og hjælpsomme ❤️Har aldrig haft andet end gode oplevelser med Svendborg Dyrehospital – de er fantastiske og super kompetente til at tage sig af syge dyr – og deres bekymrede ejere❤️

Svendborg dyrehospital
Ryttervænget 6
5700 Svendborg

Tlf: 62 21 64 21
kontakt.svendborg@vetgruppen.dk


Åbningstider

Mandag 08.00 – 17.00
Tirsdag  08.00 – 17.00
Onsdag  08.00 – 17.00
Torsdag 08.00 – 17.00
Fredag   08.00 – 17.00
Lørdag   09.00 – 12.00

FIND VEJ

VetGruppen

VetGruppen er en sammenslutning af lokale dyreklinikker og dyrehospitaler, der arbejder sammen om at sikre de bedste forudsætninger for dit kæledyrs sundhed. Vi består af en stor gruppe dyrlæger og veterinærsygeplejesker med hver deres specialområde, hvilket er din garanti for kompetent og professionel pleje, hvad end der er tale om vaccination af din hund eller kastration af din kat.

Bliv opdateret med de seneste nyheder

© 2018 VETGRUPPEN | CVR: 40 49 04 85 | Privatlivspolitik

×
Menu
Ring op
Facebook
Mail