Tilbage til vetgruppen.dk – Akut brug for hjælp? Ring 73 70 67 02

Adfærdsbehandling af hunde

Hvad gør jeg, hvis min hund har et adfærdsproblem?

I konsultationen møder dyrlægerne ofte hunde med problemadfærd, som kan være til stor gene for samlivet mellem hund og ejer. Hvis det er et problem som ikke kan klares med nogle få råd og fif i konsultationen, henviser vi i Dyrlægecentralen Sydvest til adfærdsbehandler Ulla Eskildsen, som samtidig er ansat som veterinærsygeplejerske på Tønder Dyrehospital og Clara van der Ploeg, fagveterinærsygeplejerske i adfærd hos hund og kat på Aabenraa Dyrehospital.

Hvem er adfærdsbehandler Ulla Eskildsen?

Jeg har hele mit liv været betaget af dyrs adfærd. Jeg begyndte i en meget tidlig alder at observere adfærd og træne dyr, alt lige fra hunde, katte, fugle, køer og grise. Siden 1989 har jeg hovedsagligt observeret og arbejdet/trænet med hunde.

Min ideologi bygger på forståelse, respekt og samarbejde med hunden, og det er mig en glæde at hjælpe hund og ejer på vej til et godt samliv med hinanden.

Mine kvalifikationer er

 • Erfaring med hundeadfærd/træning siden 1989 
 • Uddannet veterinærsygeplejerske
 • Uddannet hundetræner og adfærdsbehandler hos Hagan Hundeskole ved/af Turid Rugaas, Norge,( http://www.turid-rugaas.no/). 
 • Kurser, foredrag, litteratur (Anders Hallgren, Turid Rugaas, Roger Abrantes, Anne Lill Kvam m.fl.).
 • Konstant ajourføring/udvikling af kvalifikationer.

Hvem er fagveterinærsygeplejerske Clara van der Ploeg?

Dyr har altid haft min store interesse, og derfor valgte jeg i sin tid at uddanne mig som veterinærsygeplejerske. Dyrets adfærd har altid facineret mig og især hunde og katte har min store interesse. Jeg er har ligeledes taget uddannelsen som fagveterinærsygeplejerske indenfor klinisk etologi vedr. hund og kat.

For mig er et godt samarbejde, med positive træningsmetoder og forståelse af sin hunds adfærd vigtig for et godt samliv mellem hund og ejer.

Mine kvalifikationer:

 • Uddannet veterinærsygeplejerske
 • Beskæftiget mig med hundetræning siden 1998
 • Videreruddannelse som Fagveterinærsygeplejerske i klinisk etologi vedr. hund og kat igennem den Danske Dyrlægeforening. 
 • Kurser, foredrag. litteratur (Andres Hallgren, Kersti Seksel, Sophia Yin m.fl.)
 • Konstant ajourføring/udvikling af kvalifikationer

  

Hvad kan vi tilbyde?

 • Opklaring og løsning af problemadfærd hos hunde, f. eks.: urenlighed, stress, alene-hjemme-problemer, aggression mod mennesker/dyr, angst/nervøsitet m.m.
 • Rådgivning og vejledning i hundeadfærd.
 • Rådgivning og vejledning omkring valg af hunderace.

Ofte er problemadfærd et symptom på, at hunden ikke føler sig tilpas eller fungerer optimalt i en eller flere situationer. Årsagen dertil skal ofte findes på flere områder.

Det vigtigste for os er at finde ind til og behandle årsagen og ikke kun symptom-behandle. Adfærdsproblemer kan også opstå, fordi hunden har smerter eller er syg, og her har vi stor glæde af vores uddannelse som veterinærsygeplejerske. I sådanne situationer henvises dyret videre til undersøgelse hos dyrlægen. Inden man begynder at adfærdsbehandle, er det vigtigt, at kunne udelukke evt. smerter eller sygdom. Vi har også samarbejde med dyrlægerne, hvis en adfærdsterapi skal kombineres med medicinsk behandling.

Behandlingen består i, at vi leverer værktøjerne og du/I handlingen.

En konsultation forløber på følgende måde:

 • Et hjemmebesøg af ca. 2 timers varighed; udredning gennem observation af hundens adfærd på “hjemmebane”, spørgsmål, observation af samarbejde mellem hund og ejer m.m.
 • Udarbejdelse og instruktion af træningsplan
 • Trænings-ro i 3-4 uger, derefter opfølgning pr. e-mail eller telefonisk. I den periode kan man frit ringe, hvis man har spørgsmål eller er i tvivl om noget vedrørende træningsplanen.

Det kan i nogle tilfælde blive nødvendigt, at følge op med nogle enkelte 1-timers lektioner eller telefon-konsultation.

Hvad koster en adfærdskonsultation?

1 times konsultation og træningsplan: kr.  700,00

2 timers konsultation og træningsplan:  kr. 1100,00

3 timers konsultation og træningsplan:  kr. 1500,00

Alle priser er inkl. moms.

Alle hjemmebesøg beregnes et kørsels-tillæg.

Tønder Dyrehospital
Håndværkervej 3
6270 Tønder


Tlf:  73 70 67 02
Email: kontakt.toender@vetgruppen.dk

Åbningstider

Mandag 08.00 – 16.00
Tirsdag  08.00 – 16.00
Onsdag  08.00 – 16.00
Torsdag 08.00 – 16.00
Fredag   08.00 – 15.00

Følg os

VETgruppen

VETgruppen er en sammenslutning af lokale dyreklinikker og dyrehospitaler, der arbejder sammen om at sikre de bedste forudsætninger for dit kæledyrs sundhed. Vi består af en stor gruppe dyrlæger og veterinærsygeplejesker med hver deres specialområde, hvilket er din garanti for kompetent og professionel pleje, hvad end der er tale om vaccination af din hund eller kastration af din kat.

Bliv opdateret med de seneste nyheder

© 2018 VETGRUPPEN | CVR: 40 49 04 85 | Privatlivspolitik

Cookie- og privatlivspolitik
×
Menu
Ring op
Skriv