Tilbage til vetgruppen.dk – Akut brug for hjælp? Ring 73 70 67 02

Røntgenundersøgelse

Hvornår anvendes en røntgenundersøgelse?

Røntgenundersøgelse er en smertefri undersøgelsesmetode til diagnosticering af diverse lidelser/sygdomme såsom

  • Halthed
  • Drægtighed
  • Hjerteproblemer
  • Luftvejssygdomme
  • Mave-/tarmlidelser

Hvordan foregår en røntgenundersøgelse?

Undersøgelsen foretages som regel på et beroliget eller bedøvet dyr, med mindre dyret er dårligt. Det skyldes, at det er meget vigtigt, at dyret ligger helt stille og i bestemte positioner, så man kan tage billeder af høj kvalitet.

Sommetider laves specielle røntgenoptagelser f.eks. kontrastundersøgelse af mave-/tarmsystemet, hvor dyret indtager et farvestof og i løbet af de næste 8-24 timer tages en række billeder med bestemte tidsintervaller.

Hvad er røntgenstråler?

Røntgenstråler er ioniserede stråler, som skydes ud af et apparat, det såkaldte røntgenapparat. Røntgenstråler tilbageholdes af fast væv f.eks. knogler, som derfor fremstår hvide på et røntgenbillede.

Hvis man gentagne gange udsættes for røntgenstråler, er det sundhedsskadeligt. Derfor er det nødvendigt at bruge beskyttelse i form af blyforklæde, handsker og krave, så de personer, der er med til røntgenfotograferingen, ikke udsættes for stråler. Personer under 18 år må ikke assistere.

Tønder Dyrehospital
Håndværkervej 3
6270 Tønder


Tlf:  73 70 67 02
Email: kontakt.toender@vetgruppen.dk

Åbningstider

Mandag 08.00 – 16.00
Tirsdag  08.00 – 16.00
Onsdag  08.00 – 16.00
Torsdag 08.00 – 16.00
Fredag   08.00 – 15.00

Følg os

VETgruppen

VETgruppen er en sammenslutning af lokale dyreklinikker og dyrehospitaler, der arbejder sammen om at sikre de bedste forudsætninger for dit kæledyrs sundhed. Vi består af en stor gruppe dyrlæger og veterinærsygeplejesker med hver deres specialområde, hvilket er din garanti for kompetent og professionel pleje, hvad end der er tale om vaccination af din hund eller kastration af din kat.

Bliv opdateret med de seneste nyheder

© 2018 VETGRUPPEN | CVR: 40 49 04 85 | Privatlivspolitik

Cookie- og privatlivspolitik
×
Menu
Ring op
Skriv