Skip to main content

Før du køber kæledyr

At byde et nyt familiemedlem velkommen i hjemmet er en glædelig og stor beslutning. Det er vigtigt at gøre sig tanker og grundige overvejelser inden man køber dyret.

Her har vi listet vigtige spørgsmål og overvejelser man bør stille til sig selv som kommende hundeejer. En hvalp er en skøn tilføjelse til familien, men også krævende. Især de første af hundens leveår hvor indlæring og træning skal eller vil være en større del af hverdagen.

Hvad kan I som familie tilbyde hunden?

  1. Hvordan er I som familie?
  2. Hvordan hænger jeres hverdag sammen?
  3. Små børn eller større børn?
  4. Hvor bor I? (Hus, lejlighed, på landet eller centralt i byen). 
  5. Har I økonomi til de ekstra udgifter, som kan komme uventet, når man har hund?

Hvordan er jeres hverdag tidsmæssigt?

  1. Her er det særligt vigtigt at tænke på hvor meget tid man har til træning, aktivering og motionering af hunden.
  2. Hvor mange timer dagligt ville hunden skulle være alene hjemme?

Valg af hunderace?

  1. Det her er en meget vigtig ting at overveje!
  2. Dette er for at lære racen at kende og vide om den passer ind i jeres familie og dagligdag.
  3. Gode ting der er værd at lære om racen er dens temperament, pelspleje, motionskrav og mentale stimuleringskrav.

Husk at vælge en race der passer bedst muligt til jeres hverdag.

Valg af kennel eller opdrætter?

  1. Når I har valgt en race der passer til jer, så er det altid en god idé at undersøge kenneler eller opdrættere. Spørg gerne os og bekendte til råds eller søg på nettet.
  2. Vælg altid et sted hvor hvalpene virker til at trives og har gode og sunde vilkår.
  3. Hav altid jeres mavefornemmelse med under hele processen.

Forsikring af din hvalp/hund

Vi anbefaler altid at man får syge- og ulykkesforsikret sin hund således man er dækket ind, hvis uheldet skulle være ude. Herunder kan I læse om de forskellige forsikringer og deres fordele.

Ansvarsforsikring
Ansvarsforsikringen er lovpligtig ifølge Hundeloven og skal tegnes inden jeres hvalp fylder fire måneder. Denne forsikring dækker, hvis din hund gør skade på andre hunde, mennesker eller deres ting.

Sygeforsikring
Skulle jeres hund gå hen og blive sur eller kommer til skade, er det en rigtig god idé at have tegnet en sygeforsikring. Sygeforsikringen dækker en stor del af dyrlægeregningen, blandt andet udgifterne til dyrlægens undersøgelse og behandling af din hund. Dette er en rigtig god idé for dig som hundeejer at få tegnet, da I ikke behøver ikke bekymre dig om uforudsete dyrlægeregninger. 
Det er forskelligt fra selskab til selskab, hvad en sygeforsikring dækker, og det er derfor en fordel at undersøge forsikringsvilkårene. 
Husk dog at forsikringen ikke dækker de evt. skader eller sygdomme, som din hvalp/hund allerede kunne have fået, når du som ejer tegner forsikringen. Det er derfor en fordel at tegne den, mens hunden stadig er ung og rask.

Ulykkesforsikring
Aktive hunde kan få skader, uanset hvor sunde de er. Derfor kan du tegne en ulykkesforsikring, der dækker udgifter forbundet med ulykker. Denne forsikring kan være særlig attraktiv og vigtig for ejere af brugshunde og jagthunde, der oftere kan have brug for dækning af tilskadekomst fremfor behandling af sygdomme.

Livsforsikring
Denne forsikring kan tegnes på den unge hund. Hvis hunden dør i de unge år, udbetales forsikringssummen svarende til prisen for en ny hund. Forsikringen kan være nødvendig, hvis din hund dør meget ung på grund af sygdom eller ulykke.

Her er der en link, hvor du som ejer kan læse og undersøge de forskellige forsikringsselskaber samt deres muligheder for forsikringer til jeres hund, så I på bedst mulig for forsikret jeres firbenede ven; 

https://www.dyrlaegen.nu/forsikringsoversigt/

Nedenfor har vi listet nogle af de vigtige spørgsmål og overvejelser man bør stille til sig selv som kommende katteejer.

Hvad kan I som familie tilbyde katten?

  1. Hvordan er familien?
  2. Hvordan hænger jeres hverdag sammen?
  3. Små børn eller større børn?
  4. Hvor og hvordan bor I? (Hus, lejlighed, på landet eller centralt i byen)
  5. Har I økonomi til de ekstra udgifter, som kan komme uventet, når man har kat?

Hvad er jeres krav/forventninger til katten?

1. Inde eller ude kat?
2. Familiekat?
3. Racekat vs. Huskat

Overveje omkostninger i forbindelse med mærkning, neutralisering osv.

Vær opmærksom på de nye lovgivningsregler om mærkning (Chip el. øretatovering) som træder i kraft 1/6-21. Omkostninger i forbindelse med dette. 

Link til den nye lovgivning: https://www.ddd.dk/dyreejere/obligatorisk-maerkning-af-katte/

Husk der kommer en udgift på neutralisering, medmindre man ønsker killinger. Selve neutralisering af katte, kan I læse mere om under Alt om familiedyr. 

Forsikring af din killing / kat

En katteforsikring er ikke lovpligtig, men den kan hjælpe dig i mange tilfælde, hvis jeres kat bliver syg og må behandles. Vælger du at forsikre din kat, er du økonomisk dækket, i tilfælde af sygdom eller skader. 

Der kan tegnes en sygeforsikring for jeres killing. Det er en rigtig god ide at tage sig tid til at undersøge vilkårene for sygeforsikring.

Her er der en link, hvor du som ejer kan læse og undersøge de forskellige forsikringsselskaber samt deres muligheder for forsikringer til jeres kat, så I på bedst mulig for forsikret i forhold til jeres ønsker og behov; 

https://www.dyrlaegen.nu/forsikringsoversigt/

Kontakt os på
eller skriv til os på
kontakt.trehoeje@vetgruppen.dk
×
Menu
Ring op