Skip to main content

Når din hund og kat skal vaccineres

Vaccination af din hund 

Vaccinationer kan give anledning til mange spørgsmål. Hvornår skal man vaccinere? Hvilke sygdomme beskytter de forskellige vacciner imod? Hvilke vacciner er nødvendige, og hvor ofte skal de gives? Vi forsøger herunder at besvare nogle af disse spørgsmål.  

De sygdomme vi som standard vaccinerer imod er:

  • Hundesyge
  • Hepatitis (smitsom leverbetændelse)
  • Parvovirus (diarré)
  • Parainfluenza
  • Leptospirosev

  Udover dette tilbyder vi vaccination imod:

   • Bordetella Bronchiseptica (kennelhoste)
   • Rabies
   • Herpesvirus (ifm. drægtighed – Se afsnittet: Parring og hvalpe)

   Det helt store spørgsmål er så, hvor tit man skal vaccinere sin hund.

   Vi anbefaler, at hvalpe vaccineres 3 gange med 4 ugers mellemrum (ved henholdsvis 8, 12 og 16 ugers alderen) og igen ved 1 års alderen. For at holde vaccinerne opdateret skal hunden herefter vaccineres 1 gang årligt med vaccinen mod leptospirose og hvert 3. år med vaccinen mod hundesyge, hepatitis og parvovirus. 

   Vaccinen mod kennelhoste (bordetella bronchiseptica) anbefaler vi til hunde, der møder mange andre hunde eller skal passes i hundepension. Der er forskel på kravene til vacciner hos forskellige hundepensioner, og det er derfor vigtigt, at I tager kontakt til hundepensionen i god tid inden et planlagt pasningsforløb, så vi kan nå at få vaccinationerne i orden.   

   Skal man have sin hund med til udlandet, skal hunden have et kæledyrspas og være rabiesvaccineret senest 3 uger inden afrejse. Øvrige krav i forbindelse med rejser kan du læse om på Fødevarestyrelsens hjemmeside (Sådan rejser du med din hund).

   Er du i tvivl, er du meget velkommen til at kontakte os, så er vi behjælpelige med at finde frem til den løsning, som passer bedst til dig og din hund.

   Før vaccinationen foretager vi altid en grundig sundhedsundersøgelse.

   Vaccination af din kat

   Katten er sin egen herre, og er det en udekat, er det svært at vide hvilke sygdomme, den bliver udsat for. Mange sygdomme kan overføres via bid eller i forbindelse med parring, og det er derfor vigtigt at holde kattens vaccinationer opdateret hvert år.

   Selv hvis du har en indekat, kan man som ejer tage dråbe-båret eller luftbårne sygdomme med hjem. 

   Vestibulum vitae gravida erat. Aenean nec vehicula metus, vel rutrum lectus. Pellentesque id fringilla lorem. Praesent porta justo eget enim tristique vestibulum. Cras ut tincidunt dolor. Nullam at placerat quam, non gravida urna. Nunc rhoncus ultricies sapien.

   Vi anvender en vaccine som beskytter katten mod følgende sygdomme:

    • Katteinfluenza (Calicivirus og Herpes/rhinotracheitisvirus)
    • Kattesyge (Panleucopenivirus)
    • Leukæmi (Leukæmivirus) 

    Før vaccination foretager vi altid en grundig sundhedsundersøgelse af din kat.

    Læs mere om vaccination af kat på ViralCats

    Kontakt os på
    eller skriv til os på
    kontakt.trehoeje@vetgruppen.dk
    ×
    Menu
    Ring op