Vaccination af katte

Er det nødvendigt at vaccinere min kat?

De fleste katteejere ønsker det bedste for deres kat, og dette indebærer selvfølgelig, at den er sund og rask. Mange af de sygdomme katte rammes af kan forebygges, men kun hvis katten bliver ordentligt vaccineret. Hos VETGRUPPEN vaccinerer vi hver dag masser af katte, så kontakt os i dag for at høre mere om, hvordan du bedst beskytter din lille ven.

Hvordan foregår vaccinationen af min kat?

En vaccination, lige meget om det er af mennesker, hunde eller katte, går ud på at udsætte kroppen for en mild udgave af den virus man vaccinerer imod, da immunforsvaret på denne måde kan lære at genkende virussen og bekæmpe den, hvis den en dag skulle møde den i den “ægte” udgave. Når vi foretager vaccination af katte hos VET Gruppen indleder vi altid med et sundhedstjek. Da man udsætter kroppen for en vira, bør man nemlig aldrig vaccinere katte, der ikke er 100% raske. Vaccinen sprøjtes skånsomt ind under huden i nakken, hvor katten stort set ingen føling har. Der er altså ingen smerte forbundet med vaccinationer.

Hvad vaccineres der imod?

Der kan være flere forskellige faktorer at tage hensyn til, fx hvor i landet du bor, og hvilke sygdomme der er i udbrud, men som hovedregel vaccinerer man katte mod kattesyge (parvovirus) og katteinfluenza (herpes- og calicivirus) og i nogle tilfælde også chlamydia og smitsom leukæmi.

Er der andet jeg skal være opmærksom på?

Katten skal vaccineres for første gang, når den er omkring 8-12 uger gammel, da den herefter ikke længere modtager de beskyttende antistoffer fra moderens mælk. Hvor ofte katten skal vaccineres i sit voksenliv, afhænger af dens leveforhold. Som katteejer skal man være opmærksom på, at katte der ofte tilbringer tid i internater, deltager i udstillinger eller opholder sig andre steder med eventuelle ikke-vaccinerede katte, skal vaccineres oftere end normalt. Derudover skal du altid tjekke, at katten har fået de nødvendige vaccinationer, inden du tager den med på ferie til udlandet.

Bestil tid til vaccination af din kat i dag

Skal din kat vaccineres for første gang, eller er det ved at være tid til en revaccination, så kontakt VETGRUPPEN for at bestille en tid. Vi foretager vaccinationer af katte og andre kæledyr i alle vores klinikker landet over.

En sundhedspakke som giver dig vished for, at vi sammen gør det bedste for dit kæledyr.

Læs mere

Har du husket at forsikre dit kæledyr?

Vær forberedt på uforudsete regninger

Få mere at vide

TILMELD DIG
VORES NYHEDSBREV

Design Escapes
VetGruppen er en sammenslutning af lokale dyreklinikker og hospitaler, der arbejder sammen om at sikre de bedste forudsætninger for dyrs sundhed. Vi består af en stor gruppe dyrlæger og veterinærsygeplejesker med hver deres specialområde, hvilket er din garanti for kompetent og professionel pleje, hvad end der er tale om vaccination af hund, sundhedsundersøgelse af kat eller handelseundersøgelse af hest.

Følg os

×
Menu
Døgnvagt