Hvad kan katte ikke tåle?

Selvom katte generelt er mere kræsne end hunde, og ikke lige så kendte for at spise mad direkte fra bordet, er der dog mange ting katten har fri adgang til, som den ikke kan tåle. Ved du, hvad din kat kan tåle, og hvad den ikke kan tåle? Hos VET Gruppen giver vi dig her et overblik over, hvilke fødevarer du skal undgå at give til din kat, også selvom du bare ønsker at forkæle dyret.  

Undgå disse fødevarer

Ligesom hunde kan katte heller ikke tåle chokolade. Dette skyldes, at chokolade indeholder stoffet theobromin, som katten ikke er nær så hurtigt til at nedbryde som mennesket. Stoffet risikerer derfor at hobe sig op i fordøjelsessystemet, hvilket kan føre til forgiftning, i værste fald med døden til følge.   Derudover bør man aldrig give sin kat rå æg eller råt kød, da der er risiko for salmonella, eller ben fra dyr, da disse i ukogt form kan skade tarmsystemet, og i kogt form risikerer at splintre i fordøjelsessystemet.     Undgå desuden rå kartofler, avocado, tomater, vindruer og rosiner. Vil du have en fuld liste over fødevarer din kat ikke kan tåle, er vi hos VET Gruppen uddannet i fodervejledning til katte, hunde og alle andre kæledyr.  

Undgå disse drikkevarer

Nogle tror fejlagtigt, at alle katte elsker en god skål mælk, men mange katte får både opkastninger og diarré, hvis de spiser eller drikke mælkeprodukter, og en del lider faktisk af direkte laktoseintolerance.   Katte kan heller ikke tåle hverken alkohol eller koffeinrige drikke. Stofferne har samme effekt som på mennesker, men da katte er meget små, skal de næsten ikke have noget, før de mærker effekten af deres indtag.  

Og vær særlig opmærksom på dette

Din kat kan også finde på at spise ting, som du måske ikke selv opfatter som madvarer. Dette gælder fx planter. Flere planter og blomster, som fx påskeliljer og juleroser, indeholder giftstoffer, som er meget skadelige for katten, og du bør derfor holde øje med om katten har taget sig en bid fra vasen.    

Akut døgnservice ved forgiftning

Skulle uheldet være ude, og har din kat spist noget, den ikke kan tåle, tilbyder vi heldigvis akut døgnservice hos VET Gruppen. Vi råder over tre dyrlægeklinikker, en i Valby, en i Birkerød og en på Amager, men ved akutte tilfælde der opstår uden for vores åbningstider, henviser vi til vores akutservice på vores klinik i Valby. Har du spørgsmål angående foder eller forgiftning, er du velkommen til at kontakte os for at høre mere.  

VETGRUPPEN

VET-GRUPPEN er en sammenslutning af dyrlæger i København, Kalundborg, Sorø, Birkerød og Odense. Vi består af 6 dyreklinikker, som alle arbejder sammen for at give dig og dit kæledyr den bedst mulige kundepleje.

Bliv opdateret med de seneste nyheder

© 2018 VETGRUPPEN | CVR: 40 49 04 85 | Privatlivspolitik

Coronavirus
VETGRUPPEN’s klinikker er åbne som normalt, men måske er der lidt
ekstra ventetid, da medarbejdere kan være fraværende pga børnepasning.

Læs venligst nedenstående punkter vedr. besøg i VETGRUPPEN’s klinikker.

 1. VET-GRUPPEN er åben, og vi modtager gerne familiedyr, som ejerne
  vil have tilset. Kontakt os og aftal tid, hvis dit familiedyr har det dårligt.
 2. Vi opretholder konsultationer på helt raske dyr, men med begrænset
  kapacitet. Ring til os for at høre om det er vigtigt at få tilset dyret nu,
  eller om det kan vente.
 3. Kun en én person kan ledsage dyret ind i klinikken, og sundhedsstyrelsens
  regler for det offentlige rum indskærpes.
 4. Skulle man ønske at undgå indgang på klinikken, kan personalet hente
  dyret i bilen – eller efter aftale, tilse dyret i bilen.
 5. Vi udskriver fortsat recepter – for eksempel på flåt- og loppemidler.
  Kontakt klinikken om dette.

I øvrigt følges alle anvisninger fra myndighederne. For eksempel undgår
vi direkte kontakt, og bliver hjemme, hvis vi har symptomer på virussmitte.

Læs mere om COVID-19 og familiedyr ved at klikke her.

Cookie- og privatlivspolitik
×
Menu
Ring op
Skriv