Hvad kan katte ikke tåle?

Selvom katte generelt er mere kræsne end hunde, og ikke lige så kendte for at spise mad direkte fra bordet, er der dog mange ting katten har fri adgang til, som den ikke kan tåle. Ved du, hvad din kat kan tåle, og hvad den ikke kan tåle? Hos VET Gruppen giver vi dig her et overblik over, hvilke fødevarer du skal undgå at give til din kat, også selvom du bare ønsker at forkæle dyret.  

Undgå disse fødevarer

Ligesom hunde kan katte heller ikke tåle chokolade. Dette skyldes, at chokolade indeholder stoffet theobromin, som katten ikke er nær så hurtigt til at nedbryde som mennesket. Stoffet risikerer derfor at hobe sig op i fordøjelsessystemet, hvilket kan føre til forgiftning, i værste fald med døden til følge.   Derudover bør man aldrig give sin kat rå æg eller råt kød, da der er risiko for salmonella, eller ben fra dyr, da disse i ukogt form kan skade tarmsystemet, og i kogt form risikerer at splintre i fordøjelsessystemet.     Undgå desuden rå kartofler, avocado, tomater, vindruer og rosiner. Vil du have en fuld liste over fødevarer din kat ikke kan tåle, er vi hos VET Gruppen uddannet i fodervejledning til katte, hunde og alle andre kæledyr.  

Undgå disse drikkevarer

Nogle tror fejlagtigt, at alle katte elsker en god skål mælk, men mange katte får både opkastninger og diarré, hvis de spiser eller drikke mælkeprodukter, og en del lider faktisk af direkte laktoseintolerance.   Katte kan heller ikke tåle hverken alkohol eller koffeinrige drikke. Stofferne har samme effekt som på mennesker, men da katte er meget små, skal de næsten ikke have noget, før de mærker effekten af deres indtag.  

Og vær særlig opmærksom på dette

Din kat kan også finde på at spise ting, som du måske ikke selv opfatter som madvarer. Dette gælder fx planter. Flere planter og blomster, som fx påskeliljer og juleroser, indeholder giftstoffer, som er meget skadelige for katten, og du bør derfor holde øje med om katten har taget sig en bid fra vasen.    

Akut døgnservice ved forgiftning

Skulle uheldet være ude, og har din kat spist noget, den ikke kan tåle, tilbyder vi heldigvis akut døgnservice hos VET Gruppen. Vi råder over tre dyrlægeklinikker, en i Valby, en i Birkerød og en på Amager, men ved akutte tilfælde der opstår uden for vores åbningstider, henviser vi til vores akutservice på vores klinik i Valby. Har du spørgsmål angående foder eller forgiftning, er du velkommen til at kontakte os for at høre mere.  

VETgruppen

VETgruppen er en sammenslutning af lokale dyreklinikker og dyrehospitaler, der arbejder sammen om at sikre de bedste forudsætninger for dit kæledyrs sundhed. Vi består af en stor gruppe dyrlæger og veterinærsygeplejesker med hver deres specialområde, hvilket er din garanti for kompetent og professionel pleje, hvad end der er tale om vaccination af din hund eller kastration af din kat.

Bliv opdateret med de seneste nyheder

© 2018 VETGRUPPEN | CVR: 40 49 04 85 | Privatlivspolitik

Cookie- og privatlivspolitik
×
Menu
Ring op
Skriv