Vaccination af katte

Er det nødvendigt at vaccinere min kat?

De fleste katteejere ønsker det bedste for deres kat, og dette indebærer selvfølgelig, at den er sund og rask. Mange af de sygdomme katte rammes af kan forebygges, men kun hvis katten bliver ordentligt vaccineret. Hos VET Gruppen vaccinerer vi hver dag masser af katte, så kontakt os i dag for at høre mere om, hvordan du bedst beskytter din lille ven.     

Hvordan foregår vaccinationen af min kat?

En vaccination, lige meget om det er af mennesker, hunde eller katte, går ud på at udsætte kroppen for en mild udgave af den virus man vaccinerer imod, da immunforsvaret på denne måde kan lære at genkende virussen og bekæmpe den, hvis den en dag skulle møde den i den “ægte” udgave. Når vi foretager vaccination af katte hos VET Gruppen indleder vi altid med et sundhedstjek. Da man udsætter kroppen for en vira, bør man nemlig aldrig vaccinere katte, der ikke er 100% raske. Vaccinen sprøjtes skånsomt ind under huden i nakken, hvor katten stort set ingen føling har. Der er altså ingen smerte forbundet med vaccinationer.        

Hvad vaccineres derimod?

Der kan være flere forskellige faktorer at tage hensyn til, fx hvor i landet du bor, og hvilke sygdomme der er i udbrud, men som hovedregel vaccinerer man katte mod kattesyge (parvovirus) og katteinfluenza (herpes- og calicivirus) og i nogle tilfælde også chlamydia og smitsom leukæmi.  

Er der andet jeg skal være opmærksom på?

Katten skal vaccineres for første gang, når den er omkring 8-12 uger gammel, da den herefter ikke længere modtager de beskyttende antistoffer fra moderens mælk. Hvor ofte katten skal vaccineres i sit voksenliv, afhænger af dens leveforhold. Som katteejer skal man være opmærksom på, at katte der ofte tilbringer tid i internater, deltager i udstillinger eller opholder sig andre steder med eventuelle ikke-vaccinerede katte, skal vaccineres oftere end normalt. Derudover skal du altid tjekke, at katten har fået de nødvendige vaccinationer, inden du tager den med på ferie til udlandet.  

Bestil tid til vaccination af din kat i dag

Skal din kat vaccineres for første gang, eller er det ved at være tid til en revaccination, så kontakt VET Gruppen for at bestille en tid. Vi foretager vaccinationer af katte og andre kæledyr i alle vores tre dyrlægeklinikker, både i Birkerød, i Valby og på Amager.

VETGRUPPEN

VET-GRUPPEN er en sammenslutning af dyrlæger i København, Kalundborg, Sorø, Birkerød og Odense. Vi består af 6 dyreklinikker, som alle arbejder sammen for at give dig og dit kæledyr den bedst mulige kundepleje.

Bliv opdateret med de seneste nyheder

© 2018 VETGRUPPEN | CVR: 40 49 04 85 | Privatlivspolitik

Coronavirus
VETGRUPPEN’s klinikker er åbne som normalt, men måske er der lidt
ekstra ventetid, da medarbejdere kan være fraværende pga børnepasning.

Læs venligst nedenstående punkter vedr. besøg i VETGRUPPEN’s klinikker.

 1. VET-GRUPPEN er åben, og vi modtager gerne familiedyr, som ejerne
  vil have tilset. Kontakt os og aftal tid, hvis dit familiedyr har det dårligt.
 2. Vi opretholder konsultationer på helt raske dyr, men med begrænset
  kapacitet. Ring til os for at høre om det er vigtigt at få tilset dyret nu,
  eller om det kan vente.
 3. Kun en én person kan ledsage dyret ind i klinikken, og sundhedsstyrelsens
  regler for det offentlige rum indskærpes.
 4. Skulle man ønske at undgå indgang på klinikken, kan personalet hente
  dyret i bilen – eller efter aftale, tilse dyret i bilen.
 5. Vi udskriver fortsat recepter – for eksempel på flåt- og loppemidler.
  Kontakt klinikken om dette.

I øvrigt følges alle anvisninger fra myndighederne. For eksempel undgår
vi direkte kontakt, og bliver hjemme, hvis vi har symptomer på virussmitte.

Læs mere om COVID-19 og familiedyr ved at klikke her.

Cookie- og privatlivspolitik
×
Menu
Ring op
Skriv