Når hunden eller katten opfører sig anderledes end den plejer, går dyrlægens udredningsarbejde i gang.
Dyret kan ikke selv fortælle, hvad der er galt, men det kan ejeren ofte. Så en grundig beskrivelse af, hvad ejeren oplever der hjemme er vigtig.
Herefter undersøges dyret, og det aftales med ejer, hvilke undersøgelser, der vil blive behov for. Det kan f.eks. være en blodprøve og en urinprøve. Herved kan sygdomme som sukkersyge, nyre- og lever-sygdomme udelukkes. Mangel på stofskiftehormon produktion eller forøget produktion af binyrebarkhormon kan også udelukkes ved blod- og urinprøver.
I visse tilfælde kan det være nødvendigt at tage røntgenbilleder af bryst- og bughule eller at ultralydscanne bughulen eller hjertet. Det kan f.eks. være hvis blodprøven viser tegn på forandringer i lever, bugspytkirtel og nyrer. Eller hvis hunden har problemer eller anstrengelse af hjertet. Celleprøver fra knuder i huden (finnålsaspirater) eller fra forandringer i huden eller øregang kan undersøges under mikroskop.
VETgruppen er en sammenslutning af lokale dyreklinikker og dyrehospitaler, der arbejder sammen om at sikre de bedste forudsætninger for dit kæledyrs sundhed. Vi består af en stor gruppe dyrlæger og veterinærsygeplejesker med hver deres specialområde, hvilket er din garanti for kompetent og professionel pleje, hvad end der er tale om vaccination af din hund eller kastration af din kat.