Skip to main content

Anæstesi

Anæstesi er en meget vigtig del af en operation. I Hørsholm Hestepraksis fokuserer vi lige så meget på anæstesien som på selve operationen.

Da vi ikke kan spørge hesten om, hvordan narkosen og det efterfølgende forløb har været, må vi basere vores vurdering på induktion af anæstesien, opvågningsfasen og hvordan hesten virker i tidsrummet efter operationen.

En god anæstesi er også vigtig for at undgå komplikationer til opvågningen, myositter (muskeltrykninger) og nervetrykninger og derfor er det et lovkrav, at en dyrlæge er tilstede. For at forbedre overvågningen under operationen, har vi indkøbt en monitor, som måler EKG, blodtryk, antal vejrtrækninger pr. minut, ind- og udåndings bedøvelsesgas og udåndings CO2. Ud fra målingerne kan anæstesiologen hurtigt korrigere selv små udsving, så hesten ligger så stabilt som muligt under operationen.

Den fuldt bedøvede hest flyttes fra induktionsboksen til operationsbordet ved at blive løftet med en kran. Det er den mest brugte metode verden over, fordi det er den mest sikre både i forhold til hest og personale.

Fra operationen er færdig til hesten står op igen, går der ca. en halv time og yderligere en halv time efter, er hesten tilbage i sin boks.

Vi har indtil videre haft langt over 1000 heste i fuld narkose og har ikke oplevet nogle alvorlige problemer og arbejder bevidst for, at det heller ikke sker.

Kontakt os på

eller skriv til os på
kontakt.hoersholm@vetgruppen.dk

×
Menu
Ring op