Skip to main content

Bedøvelse (sedation) til smed og klipning

Vi har i Hørsholm Hestepraksis valgt at sænke prisen på bedøvelse til smed og klipning betragteligt. 

Medicin
Tidligere kunne vi få og udlevere den såkaldte plegicilsaft, som blev brugt til at berolige heste, når den skulle have smed eller klippes. Plegicilsaft findes ikke mere og kan derfor ikke udleveres. I stedet er der kommet et præparat, som hedder Domosedan gel. Denne gel gives under tungen på hesten, hvorefter hesten bliver bedøvet. Det er smart, men desværre ikke lovlig at bruge, med mindre dyrlægen er tilstede. Præparatet øger desuden risikoen for, at hesten kan reflekssparke og smeden dermed kommer til skade.

Loven
Som dyrlæger er vi underlagt en masse love omkring brug af medicin. En helt grundlæggende lov er, at vi ikke må udlevere medicin til en hest uden at have tilset den i forbindelse med den pågældende sygdom. Det vil sige, at vi ikke kan aftale at udlevere fx smertestillende eller penicillin ved at tale sammen i telefonen – vi skal som udgangspunkt ud og se hesten. Af samme grund må vi heller ikke udlevere beroligende medicin til bedøvelse af heste til smed og klipning. Mange hesteejere synes, at denne lov er formålsløs, men sådan er det desværre og vi kan få meget store bøder, hver gang vi udleverer fx en Domosedan gel.

Der har i længere tid været forvirring omkring reglerne på området og nogle af jer vil have fået udleveret beroligende medicin, selvom det ikke har været lovligt. Det vil vi ikke kunne hjælpe jer med mere, så længe loven er, som den er. Vi vil derfor prøve at imødekomme jer på en anden måde ved at sænke prisen på bedøvelse til smed og klipning betragteligt.

Kontakt os på

eller skriv til os på
kontakt.hoersholm@vetgruppen.dk

×
Menu
Ring op