Skip to main content

MRI Scanning

MRI Scanning (Magnetic Resonance Imaging) har været brugt indenfor human medicin i over 30 år og er de senere år blevet et uvurderligt diagnostisk hjælpemiddel indenfor veterinærmedicin. 

Hørsholm Hestepraksis fik som første hestepraksis i Danmark en MRI-scanner i oktober 2008 og er på nuværende tidspunkt eneste klinik på sjælland med en MRI-scanner. Vores scanner har en størrelse, så den kan scanne den nederste del af hestens ben, cirka op til midt på piben, afhængigt af hestens størrelse.

MRI-scanning er baseret på en kombination af magnetfelter og radiobølger og hesten udsættes derfor ikke for eksempelvis røntgenstråling ved denne type scanning.

MRI giver en hidtil uset detaljeringsgrad og dermed mulighed for mere dybdegående diagnostik og mere præcise diagnoser. Detaljeringsgraden ved MRI giver mulighed for at vi bedre kan tilrettelægge en målrettet behandling. En enkelt MRI-scanning er begrænset til et område på cirka 10 cm i længden. Det er derfor vigtigt, at hesten har gennemgået en grundig haltedsundersøgelse, inden den bliver indstillet til en MRI-scanning.

MRI-scanning er specielt velegnet til diagnostik af skader i bløddele i og omkring hoven, som er områder, der er meget svære at ultralydsscanne. Ved hjælp af scanningen kan man f.eks. konstatere bursitis (slimsæksbetændelse), skader i den dybe bøjesene og skader i det impare ligament (senen frem til hovbenet). En MRI-scanning er desuden uovertruffen til at diagnosticere knogleødemer, som kan være meget svære at se på røntgen.

Vi har valgt en MRI scanner til liggende heste (fuld narkose). Herved opnår vi en langt mere optimal og detaljeret billedkvalitet, fordi hesten ligger 100% stille, hvilket sikrer en korrekt diagnose.  Anæstesien (narkosen) hos Hørsholm Hestepraksis bliver udført ud fra de nyeste teknikker og med alle moderne hjælpemidler. Endeligt monitoreres hesten under narkosen af en fagveterinærsygeplejerske i anæstesi.

Kontakt os på

eller skriv til os på
kontakt.hoersholm@vetgruppen.dk

×
Menu
Ring op