Skip to main content

Nedsat præstation

Ofte bliver vi hos Hørsholm Hestepraksis kontaktet af hesteejere, der synes, at hesten har nedsat præstation i jeres daglige arbejde. Vi ved, at du som ejer kender din hest rigtig godt og ofte kan mærke, når noget er galt, inden det bliver til et stort problem og nogle gange inden det bliver synligt for andre. Derfor tager vi disse henvendelser meget seriøst.

Behandling af nedsat præstationsevne

Listen med potentielt mulige årsager til, at en hest har nedsat præstationsevne, er meget lang og strækker sig fra alt mellem luftvejsproblemer og hjerteproblemer til mave-tarmproblemer, ortopædiske problemer, neurologiske problemer m.m. Udredningen kræver derfor en uddybende snak med dig som rytter af hesten, for at og høre din grundige sygehistorie. Derefter foretages en grundig klinisk undersøgelse, der eventuelt suppleret med billeddiagnostik, blodprøver eller andet for at finde frem til årsagen til den nedsatte præstationsevne.

Som regel vil vi gerne have heste med nedsat præstationsevne til udredning på klinikken, hvor vi har et stort udvalg af diagnostiske muligheder, herunder røntgen, ultralydsscanning m.m. Som regel vil vi også gerne se hesten redet under rytter og du bør derfor altid have sadel, trense og andet udstyr med, når I kommer til os.

Mange lavgradige ryg- eller ortopædiske sygdomme debuterer med svage symptomer. Disse viser sig ofte i starten blot som nedsat præstationsevne. Andre medicinske sygdomme såsom visse luftvejslidelser f.eks. lavgradig astmatisk bronkitis kan også blot manifestere sig som nedsat præstationsevne med f.eks. træthed eller forøget åndedrætsfrekvens. Derfor er nedsat præstationsevne en vigtig patient gruppe, da mange sygdomme kan opdages og behandles inden den pågældende lidelse er blevet mere langvarig og dermed sværere at behandle.

Kontakt os på

eller skriv til os på
kontakt.hoersholm@vetgruppen.dk

×
Menu
Ring op