Skip to main content

Røntgen af heste

Hørsholm Hestepraksis benytter digital røntgen af heste. Det avancerede udstyr er en uvurderlig hjælp i diagnostikken af hestens sygdomme, herunder specielt hestens bevægeapparat. 

Digital røntgen, at røntgenkvaliteten er optimal og billedvurderingen bliver mere korrekt. Desuden er det nemmere at udveksle billeder med andre klinikker.

Røntgen på klinik

På klinikken tager vi dagligt rigtig mange røntgenbilleder. Røntgenbillederne er uundværlige, når vi skal finde ud af, om halte heste har forandringer i knogler eller led. Vi tager selvfølgelig også mange røntgenbilleder i forbindelse med handelsundersøgelser. I begge tilfælde gælder det, at billederne skal være af højeste kvalitet, så vi kan stille den rigtige diagnose. Sammen med røntgenbillederne skal den kliniske undersøgelse være meget grundig. For eksempel skal vi have lagt lokaldiagnostiske bedøvelser, så vi er 100% sikre på, hvor hesten har ondt. Først når den grundige undersøgelse sammenholdes med røntgenbillederne, er det muligt at sige, om det vi ser på billedet, har klinisk relevant betydning.

Handelsundersøgelser

Røntgenbilleder til handelsundersøgelser er meget vigtige. De kan ligge som dokumentation i handelssager, hvis en hest bliver halt på et senere tidspunkt. I nogle sager kan det være flere år efter, at en hest er handlet. Vi anbefaler, at røntgenbillederne tages på klinikken under optimale forhold for både hest, den som tager billederne og personen, der har rekvireret billederne, så vi får så god billedkvalitet som muligt. Røntgenbillederne er med til at sikre sælger og køber bedst muligt.

Mobil røntgen

Vi har også mobilt røntgenudstyr, som vi kan tage med i kørepraksis. Det kan være en stor fordel, hvis en hest har fået en skade, som er så alvorlig, at hesten ikke kan transporteres. Det kan også være en fordel, hvis hesten ikke kan læsses. Til handelsundersøgelser og halthedsundersøgelser vil vi meget gerne tage billederne på klinikken. Du kan altid ringe til os og få en snak om mulighederne.

Kontakt os på

eller skriv til os på
kontakt.hoersholm@vetgruppen.dk

×
Menu
Ring op