Tilbage til vetgruppen.dk
+45 2217 7778
  • ENDOSKOPI

    HESTEHOSPITAL I ÅRHUS, HERNING OG VENDSYSSEL

ENDOSKOPI

Endoskopi eller kikkertundersøgelse af luftvejene er et værdifuldt hjælpemiddel i udredningen af de temmeligt komplicerede luftvejslidelser som heste kan lide af.

De fleste ryttere har prøvet at deres hest har måttet holde kortere eller længere pauser p.g.a. hoste. Ofte er det blot en banal forkølelse, men af og til støder vi på hårdnakkede tilfælde, hvor selv antibiotika-behandling ikke hjælper tilstrækkeligt. I sådanne tilfælde endoskoperer vi hesten, både for at få et indtryk af hvor i luftvejene at problemet er, samt for at få et indtryk af problemets omfang.

Gennem endoskopet kan vi tage prøver af slim og belægninger til dyrkning og fastlæggelse af en hensigtsmæssig behandling.

Ved handelsundersøgelse kan man fra tid til anden støde på heste med respiratoriske bilyde. Her har endoskopi en afgørende rolle i diagnosticeringen og fastlæggelsen af problemets betydning for hestens fremtidige atletiske funktion.

Endoskopi kan også bruges ved undersøgelse af kronisk ufrugtbare hoppers indre kønsorganer. Her får vi en mulighed for visuelt at vurdere livmoderslimhindens tilstand, og kan lokalisere sammenvoksninger og bryde den ved hjælp af endoskopets forskellige værktøj.

HAR DU SPØRGSMÅL?

TELEFONTID

Mandag 07.30  – 13.00
Tirsdag  07.30  – 13.00
Onsdag  07.30  – 13.00
Torsdag 07.30  – 13.00
Fredag   07.30  – 13.00

DØGNVAGT &  AKUT BEHANDLING

kontakt.horsedoc@vetgruppen.dk

VetGruppen

VetGruppen er en sammenslutning af lokale dyreklinikker og dyrehospitaler, der arbejder sammen om at sikre de bedste forudsætninger for dyrs sundhed. Vi består af en stor gruppe dyrlæger og veterinærsygeplejesker med hver deres specialområde, hvilket er din garanti for kompetent og professionel pleje, hvad end der er tale om vaccination af hund, sundhedsundersøgelse af kat eller handelsundersøgelse af hest.

© 2023 VETGRUPPEN | CVR: 40 49 04 85 | Cookie og privatlivspolitik

×
Menu
SMS
Ring op
Mail