Tilbage til vetgruppen.dk
+45 2217 7778
  • HANDELSUNDERSØGELSE

    HESTEHOSPITAL I ÅRHUS, HERNING OG VENDSYSSEL

HANDELSUNDERSØGELSE

Vi foretager et sted mellem 200 og 250 handelsundersøgelser om året. I forbindelse med den nye købelovs ikrafttræden er det blevet meget almindeligt at involvere dyrlægen i processen, og det er samtidigt blevet mere kompliceret at være dyrlæge. Det er en udfordring at rådgive sælger og køber, og ofte skal man vægte sine ord meget grundigt.

En handelsundersøgelse, og her taler vi kun om den kliniske del af undersøgelsen og ikke den røntgenologiske undersøgelse, skal afklare om en given hest skønnes at kunne leve op til de holdbarhedsmæssige krav en given køber måtte stille. Vi blander mig af princip ikke i prisfastsættelse, men beskæftiger mig udelukkende med de veterinære aspekter.

En klinisk undersøgelse følger en standard undersøgelsesformular, der punkt for punkt sørger for at hesten bliver undersøgt fuldt og helt. Normalt involverer dette en undersøgelse af dyret i ro, samt en undersøgelse i bevægelse, her altid mønstret i skridt og trav og longeret i trav og galop. Der foretages bøjeprøver dér hvor hestens opdragelse tillader det. Dette er en standard klinisk undersøgelse, som anvendes ved køb/salg og forsikringstegning.

I tilfælde hvor der er tale om særligt kostbare heste, samt i tilfælde hvor de fremtidige krav til hesten må siges at være ud over det sædvanlige vil vi ofte anbefale en udvidet handelsundersøgelse, hvor hesten skal arbejdes hårdt. Denne undersøgelsesform har vi meget gode erfaringer med fra England, hvor den er meget udbredt. I sammenligning med værdien af en standardundersøgelse efterfulgt af røntgen, så vil den udvidede undersøgelse ofte give bedre og mere relevant information om hestens reelle tilstand.

Ved undersøgelse af føl og plage lader det sig ofte ikke gøre at udføre en fuld undersøgelse, idet de oftest ikke er håndteret tilstrækkeligt til at kunne mønstres. Det er heller ikke særligt relevant at udføre bøjeprøver på så unge individer.

HAR DU SPØRGSMÅL?

TELEFONTID

Mandag 07.30  – 13.00
Tirsdag  07.30  – 13.00
Onsdag  07.30  – 13.00
Torsdag 07.30  – 13.00
Fredag   07.30  – 13.00

DØGNVAGT &  AKUT BEHANDLING

kontakt.horsedoc@vetgruppen.dk

VetGruppen

VetGruppen er en sammenslutning af lokale dyreklinikker og dyrehospitaler, der arbejder sammen om at sikre de bedste forudsætninger for dyrs sundhed. Vi består af en stor gruppe dyrlæger og veterinærsygeplejesker med hver deres specialområde, hvilket er din garanti for kompetent og professionel pleje, hvad end der er tale om vaccination af hund, sundhedsundersøgelse af kat eller handelsundersøgelse af hest.

© 2023 VETGRUPPEN | CVR: 40 49 04 85 | Cookie og privatlivspolitik

×
Menu
SMS
Ring op
Mail