Tilbage til vetgruppen.dk
+45 2217 7778
  • KOLIKBEHANDLING

    HESTEHOSPITAL I ÅRHUS, HERNING OG VENDSYSSEL

HVAD ER KOLIK?

Kolik er blot er andet udtryk for smerter i bughulen hos hesten. Symptomerne kan variere fra let uro med skraben og flehmen til svære smerter, hvor hesten sveder og smider sig sanseløst omkring.

Mange betragter kolik som en sygdom, men det er altså kun et symptom, og det vigtigste i en kolikundersøgelse er at få fastslået årsagen til smerterne.

En god kolikundersøgelse skal involvere hjerte/kredsløbsystemet og bughulen. Ved alvorlige tilfælde af kolik kan hesten gå i chok, og kredsløbet lukker ned. Dette er selvfølgelig en livstruende tilstand, der kræver øjeblikkelig hospitalisering. Når vi har konstateret at kredsløbet er stabilt, vil vi fokusere på bughulen, lytte i begge flanker og til sidst rektalundersøge hesten. Ved en rektalundersøgelse kan vi ganske vist kun nå de bagerste 20-30% af bughulen, men det er oftest muligt af stille en diagnose udfra denne undersøgelse.

Der findes desuden en del supplerende undersøgelser, som vi kan foretage, men langt hovedparten af de koliktilfælde vi tilser vil blive undersøgt som ovenfor, en del vil derefter blive behandlet med paraffinolie i næse/svælgsonde og smertestillende midler, en anden gruppe vil blot få smertestillende og tilbage resterer en lille gruppe af tilfælde, der enten kræver specialbehandling eller hospitalisering.

HAR DU SPØRGSMÅL?

TELEFONTID

Mandag 07.30  – 13.00
Tirsdag  07.30  – 13.00
Onsdag  07.30  – 13.00
Torsdag 07.30  – 13.00
Fredag   07.30  – 13.00

DØGNVAGT &  AKUT BEHANDLING

kontakt.horsedoc@vetgruppen.dk

VetGruppen

VetGruppen er en sammenslutning af lokale dyreklinikker og dyrehospitaler, der arbejder sammen om at sikre de bedste forudsætninger for dyrs sundhed. Vi består af en stor gruppe dyrlæger og veterinærsygeplejesker med hver deres specialområde, hvilket er din garanti for kompetent og professionel pleje, hvad end der er tale om vaccination af hund, sundhedsundersøgelse af kat eller handelsundersøgelse af hest.

© 2023 VETGRUPPEN | CVR: 40 49 04 85 | Cookie og privatlivspolitik

×
Menu
SMS
Ring op
Mail