Tilbage til vetgruppen.dk
+45 2217 7778
  • NAVLEBROK

    HESTEHOSPITAL I ÅRHUS, HERNING OG VENDSYSSEL

OPERTION AF NAVLEBROK

HVAD ER NAVLEBROK?

Navlebrok hos hest er en medfødt lidelse, hvor bugvæggen omkring navlestedet er ufuldstændigt lukket. Derfor vil bughinde og evt. tarmindhold falder ned i en “pose”, der ses som en bule i forbindelse med navlestedet. Hvis der er indhold i brokposen, kan man forsøge at proppe det op i bughulen, det kaldes at reponere brokket.

LIVSTRUENDE BROK

Hvis defekten i bugvæggen er stor nok, så kan større dele af tarmene falde ned i brokposen, og der opstår risiko for at tarmene bliver klemt. Denne tilstand kaldes indeklemt brok, og det kan udvikle sig livstruende. På grund af denne risiko vil man i reglen forsøge at operere føl med navlebrok.

HVORNÅR SKAL ET FØL OPERERES FOR NAVLEBROK?

Som en tommelfingerregel så opererer vi føl med navlebrok, hvor man kan stikke tre fingre ved siden af hinanden op i det reponerede brok.

Hvis brokket ikke er passabelt for tre fingre, så er der for det første meget stor chance for at der ikke falder tarme ned i brokposen, og der er gode chancer for at føllet vokser fra det uden yderligere behandling.

HVORDAN FOREGÅR EN NAVLEBROKOPERATION?

Ved operation bliver føllet lagt på ryggen i fuld bedøvelse, huden omkring navlen skæres op, bughinden med evt.indholde proppes ned i bughulen og bugvæggen syes sammen med en kraftig, selvopløsende tråd. Herefter syes underhud og hud sammen, og føllet kan vågne.

HAR DU SPØRGSMÅL?

TELEFONTID

Mandag 07.30  – 13.00
Tirsdag  07.30  – 13.00
Onsdag  07.30  – 13.00
Torsdag 07.30  – 13.00
Fredag   07.30  – 13.00

DØGNVAGT &  AKUT BEHANDLING

kontakt.horsedoc@vetgruppen.dk

VetGruppen

VetGruppen er en sammenslutning af lokale dyreklinikker og dyrehospitaler, der arbejder sammen om at sikre de bedste forudsætninger for dyrs sundhed. Vi består af en stor gruppe dyrlæger og veterinærsygeplejesker med hver deres specialområde, hvilket er din garanti for kompetent og professionel pleje, hvad end der er tale om vaccination af hund, sundhedsundersøgelse af kat eller handelsundersøgelse af hest.

© 2023 VETGRUPPEN | CVR: 40 49 04 85 | Cookie og privatlivspolitik

×
Menu
SMS
Ring op
Mail