Skip to main content
Trustpilot Widget

Ferie med dyr

Alle klinkker tilbyder dette

Ferie med dyr

At holde ferie som dyreejer kræver, at man gør sig nogle tanke omkring, hvor dyret skal holde ferie. Der er flere muligheder, men fælles for dem er, at de kræver planlægning i god tid.

Hjemme

Mange katte vil, hvis de selv kan vælge, foretrække at holde ferien i hjemmet.
Det kræver dog, at man kender en pålidelig person, som vil kigge forbi dagligt for at sikre sig, at katten har det godt, har både frisk vand og foder til rådighed og selvfølgelig en ren bakke. Det er selvfølgelig rart som ejer at vide, at der også bliver snakket/kælet med ens kat, men husk at katte kun sjældent keder sig. De har et fantastisk sovehjerte og sover gerne op til 20 timer i døgnet.
Ved pasning i hjemmet er det vigtig, at ”barnepigen” ved, hvor alt kattens tilbehør står, og vi anbefaler desuden at, du aftaler med både ”barnepige” og dyrlæge, hvordan vedkommende skal forholde sig i tilfælde af akut sygdom. Læg gerne et kontant beløb til brug ved evt. akutte dyrlægebesøg.
Kender man ikke en sådan person, er der mulighed for at købe denne ydelse – der findes blandt andet et firma ved navn ”Den rene bakke”.
At få hunden passet i hjemmet, mens man selv er bortrejst, kræver næsten, at ”barnepigen” flytter ind og mere eller mindre overtager den daglige rytme. Hunde egner sig ikke til at være mere alene.

Pension

Vælger man at ens hund eller kat skal i pension, mens man selv er bortrejst, bør man starte planlægningen i god tid. Det er vigtigt at finde en pension, du føler dig tryg ved, og som du føler vil tage sig godt af dit kæledyr. At sende sit dyr i pension er en tillidssag så tag ud og se stedet, tal med ejeren af pensionen og brug så din mavefornemmelse. Husk at spørge ind til, hvilke krav den givne pension stiller til dyrets vaccinationsprogram, ormestatus og loppebehandling.

Med på rejse

De krav, et givent land stiller for indrejse med kæledyr, kan variere alt efter hvilket land og hvilken dyreart der er tale om. Man bør som dyreejer altid undersøge de gældende krav i god tid før afrejse.
Dog er det altid gældende, at vælger man at tage sin hund eller kat med på rejsen, skal man være særlig opmærksom på dyrets vaccinationsstatus. Især bør man være opmærksom på, at dyret skal være vaccineret mod rabies senest 21 dage før afrejse.
Visse lande stiller desuden krav om nylig behandling mod orm.
Rejser man med fly, og skal kæledyret med,skal man hente en sundhedsattest på Fødevarestyrelsens hjemmeside. Når afrejsedatoen nærmer sig, booker man en tid hos dyrlægen til et sundhedstjek af dyret. Tag attesten med til dyrlægen, som så kan erklære dyret sundt og raskt og dermed rejseegnet.

×
Menu
Døgnvagt