Skip to main content
Trustpilot Widget

Fodervejledning

Alle vores klinikker tilbyder denne behandling 

Fodervejledning

Korrekt fodring er en af de vigtigste faktorer for dit kæledyrs trivsel og sundhed, uanset race.
Husk at det er dit ansvar alene, at sikrer korrekt fodring – dyret kan og skal ikke selv vælge.
Der findes flere gode og fornuftige fuldfodrer til alle de mest almindelige kæledyr. Tal med dyrlæge om valg af optimal fodring, så der bliver taget hensyn til netop dit dyrs race, alder og sundhedsstatus.
Hos din dyrlæge kan du få en foderprøve med hjem på mange af de førte fodervarianter. Husk også at hvis du køber foder til hund og kat hos dyrlægen, er der oftest smagsgaranti. Det betyder, du trygt kan købe det anbefalede foder. Hvis ikke din hund eller kat vil spise det, får du selvfølgelig dine penge tilbage, når du returnerer foderet.

Er du i tvivl kan du altid komme forbi din dyrlæge og få råd og vejledning omkring korrekt fodring af netop dit dyr og i de fleste tilfælde kan vi finde en foderprøve, som du kan få med hjem.

Hund og kat

Hvis dyret er sundt og raskt bør man vælge et godt kvalitetsfoder svarende til dyrets race, alder og reproduktionsstatus. Et godt foder forebygger mange fodringsrelaterede lidelser.
Herudover findes der rigtig mange forskellige typer diætfoder, som tager hensyn til dyr med en given lidelse. Der kan for eksempel være tale om fordøjelses- og urinvejslidelser, diabetes, lever- og nyresygdomme, allergi, tandproblemer, overvægt og gigt. For visse lidelser gælder, at korrekt fodring kan være eneste behandling, og i andre tilfælde understøtter foderet den medicinske behandling.
Har man et dyr med en lidelse, er det særlig vigtigt at spørge dyrlægen til råds inden valg af foder.
I butikken forhandler vi kvalitetsfoder til hund og kat fra Hills og Royal Canin, som begge har smagsgaranti, hvilket vil sige, at du får dine penge tilbage, hvis ikke dyret vil spise fodret. Vi vil til hver en tid også gerne behjælpelig med, at bestille foder hjem af andre mærker, hvis du måtte ønske dette.
Som udgangspunkt bør man undgå supermarkedernes foder, da indhold og sammensætning af protein, kulhydrat, fedt, mineraler og salte i disse typer af foder ikke altid er optimal.

Kanin og marsvin

Kanin og marsvin har begge et stort behov for fibre både af hensyn til deres fordøjelse og sliddet på tænderne. Derfor skal dyret altid have adgang til frisk hø af god kvalitet.
Fuldfoder til kaniner og marsvin bør bestå udelukkende af grøntpiller af god kvalitet. Med grøntpillerne sikres det, at dyrets behov for næring og fibre er dækket. Alternativt kan der fodres med foderblokke, som ligeledes dækker dyrets behov.
Vigtigst er det, at gå langt udenom de mange fine luksusblandinger, da disse meget ofte fører til fejlernæring med diverse sygdomme til følge.
Ønsker man at variere kosten lidt kan man supplere fuldfoderet med forskelligt grønt alt efter årstiden. Gode emner til supplement til fuldfoderet kan være grønkål, broccoli, kålroer, hyben, persille, ruccula, bladselleri og kinakål. Herudover bør andre salater samt agurk og tomat undgås.
Desuden er diverse ukrudt som for eksempel mælkebøtter (obs: kan farve urinen rød), skvalderkål og helt almindeligt græs rigtig gode foderemner.
En gren fra et frugttræ, gerne med blade, bark og eventuelle blomster er et fantastisk fodersupplement, som udover at aktivere dyret vil berige det sundhedsmæssigt. Dog bør eventuelle frugter undgås. Grenene kan desuden tørres og tildeles gennem vinteren.
I klinikken kan du købe et rigtig godt fuldfoder af mærket Excel. Start evt. med at hente en gratis prøvepose. Derudover kan du hos os desuden købe tørrede grene og urter.

Små gnavere

Holder man hamster og/eller mus, bør foderet først og fremmest bestå af forskellige kornsorter. Disse dyr vil også have gavn af lidt animalske produkter som for eksempel tørrede melorme. Grøntfoder og særligt friskt grønt bør derimod tildeles sparsomt.
En gren fra et frugttræ, gerne med blade, bark og eventuelle blomster er et fantastisk fodersupplement, som udover at aktivere dyret vil berige det sundhedsmæssigt. Dog bør eventuelle frugter undgås. Grenene kan desuden tørres og tildeles gennem vinteren.
I klinikken kan du købe et rigtig godt fuldfoder af mærket Excel. Start evt. med at hente en gratis prøvepose. Derudover kan du hos os desuden købe tørrede grene og urter.

Chinchilla

Vælg et fuldfoder til din chinchilla, som ikke indeholder melasse. Tildel gerne tørrede grene fra frugttræer som supplement, men undgå grøntfoder af hensyn til dyrets fordøjelsessystem.
I butikken forhandler vi kvalitetsfuldfoder af mærket Excell og du er velkommen til at hente en prøvepose. Vi har også grene og tørrede urter, som er et glimrende supplement til fuldfoderet.

Fugle

Til alle arter af stuefuglefindes efterhånden glimrende frøblandinger i butikkerne.Vær dog opmærksom på frøblandinger til parakitter og papegøjer, da visse foderblandinger indeholder store mængder solsikkekerner. Husk også at en smule grønt og/eller frugt en gang imellem kan være en sund lækkerbidsken.
Vi forhandler ikke fuglefoder i klinikken.

Padder og krybdyr

For padder og krybdyr er det ikke muligt, at opstille fælles retningslinier. For disse dyr er det vigtigt, at du, før du anskaffer dyret, undersøger grundigt, hvilke krav disse dyr stiller til både foder og terrarium, da kravene varierer meget mellem arterne. Find ud af om dyret kræver vegetabilsk foder, animalsk foder eller en kombination. Kræver dyret animalsk foder, kan der være forskel på, om dyret kun vil tage levende foder, eller om du kan fodre med tørrede foderemner. Er kravet levende foder, undersøg da om du kan skaffe foderet, inden du køber dyret.

Vi forhandler ikke foder til padder og krybdyr i butikken.

×
Menu
Døgnvagt