Skip to main content

Forsikring af kæledyr

Som ejer af en hund er det lovpligtigt at den er ansvarsforsikret. Dette er for at dække eventuelle skader, som den kan forårsage. Men er uheldet ude og din hund eller kat bliver syg eller skadet, er det vigtigt at du har tegnet en sygeforsikring for dit kæledyr.

Hvilken dyreforsikring skal jeg vælge? 

Når du vælger forsikring er det en god ide at lave et grundigt forarbejde. Mange forsikringsselskaber tilbyder kæledyrsforsikringer, men der er store variationer i dækningerne, både med hensyn til skadestyper, racer, selvrisiko, alderseksklusion og totalsumsdækning.

Du er ikke tvunget til at tegne din kæledyrsforsikring i samme selskab som dine øvrige forsikringer. Og den eventuelle rabat du har ved at samle alle forsikringer bliver heller ikke berørt. Der er frit valg i forhold til at vælge det selskab der passer bedst, til lige netop dit kæledyr og dine behov.

Følgende overvejelser kan være gode at komme igennem, når du skal tage forsikring på dit kæledyr:

  • Gør op med dig selv, hvad sygeforsikringen skal kunne rumme. Det er frygteligt, at skulle træffe beslutningen om aflivning ud fra et økonomisk valg. Hvis din hund for eksempel overriver sit korsbånd, kan prognosen med operation og genoptræning efterfølgende være rigtig godt. Men hvis din forsikring kun dækker en totalsum op til 15.000-20.000 kr., så strækker de ikke så langt i forløbet. De bedste dækninger har en totalsum mellem 35.000 og 40.000 kr., og så er din hund dækket rigtig godt ind.
  • Som ved andre forsikringer, er det også vigtigt at se på størrelsen af selvrisiko og en evenutel procentdel af den resterende regning, som forsikringen ikke dækker. Denne procentedel ligger som regel mellem nul og 25%. Jo lavere, jo bedre.
  • Hvis du tegner forsikringen for at kunne hjælpe din hund, når den bliver gammel og risikoen for sygdomme stiger, er det en ubehagelig overraskelse hvis forsikringen kun dækker til og med det tiende leveår. Eller hvis dækningen falder markant, som alderen på dyret stiger.
  • Få forskellige tilbud hjem fra selskaberne, og sæt dig ind i dækningerne, og særligt eventuelle undtagelser for dit dyr. Det kan være race eller aldersbetingede, eller hvis den tidligere har fået diagnosticeret lidelse.
  • Tal med din dyrlæge eller veterinærsygeplejerske om det, så du tager din beslutning på et solidt grundlag og føler dig tryg.

Vores anbefaling er at tegne forsikringen, mens hunden eller katten stadig er ung og ikke syg. De fleste selskaber giver også direkte adgang for at tegne forsikringer til hvalpe og killinger. Med ældre dyr, kan selskabet kræve en sundhedsattest fra dyrlægen.

Du kan også hos nogen selskaber tegne sygeforsikringer på mindre kæledyr, såsom gnavere og fugle.

Bliv ringet op

Gælder ikke akutte henvendelser. Hvis akut bedes du ringe til din lokale dyrlæge, eller se VetGruppens døgnvagt her

Bliv kontaktet - lead formular

×
Menu
Døgnvagt