Skip to main content

Sundhedsattest hund

Det bliver mere og mere almindeligt at tage sin hund med på ferie i både ind- og udland. Ved udlandsrejser skal du dog være opmærksom på, at der kan være strenge regler omkring indførsel af hunde afhængigt af det enkelte land. Hos VET Gruppen rådgiver vi dig gerne om reglerne for indførsel af kæledyr i forbindelse med et sundhedstjek. I samme ombæring udsteder udsteder vi en sundhedsattest til hunden, så du kan få din bedste ven med på rejsen.

Udstedelse af sundhedsattest til hunde

Hvis du ønsker at tage din hund med til et andet land, bør du undersøge rejsereglerne for kæledyr i det pågældende land i god tid. Nogle lande er meget strikse med hensyn til indførsel af kæledyr, og derfor kan det godt betale sig at sætte sig grundigt ind i reglerne på forhånd, hvis du vil undgå problemer. Det vil for eksempel oftest være et krav, at du kan fremvise en sundhedsattest på hunden, ligesom der som regel vil være krav til ID-mærkning og vaccinationer. Hunden skal eksempelvis altid være vaccineret mod rabies senest 21 dage før afrejse.

Hvis din hund skal med på ferie, skal du sørge for at bestille tid til et sundhedstjek, inden du tager afsted. Det tilbyder vi naturligvis hos alle VET Gruppens tre klinikker i Birkerød, Kastrup og Valby. Ved besøget skal du selv medbringe en sundhedsattest til hunden, som du kan hente på Fødevarestyrelsens hjemmeside. Hvis din hund er vaccineret og ID-mærket korrekt og ellers er sund og rask, erklærer vi den egnet til rejse.

Hvorfor skal jeg have en sundhedsattest på min hund?

Sundhedsattesten er dit bevis på, at hunden ikke er smittet med sygdomme, som kan udgøre en smittefare for kæledyr og mennesker i det land, du besøger. Rabies er for eksempel en såkaldt zoonose – altså en sygdom, der smitter mellem mennesker og dyr – og derfor vil det altid være et krav, at hunden er velvaccineret ved indrejse i andre lande.

Kontakt os for spørgsmål og tidsbestilling

Du er altid velkommen til at kontakte din lokale klinik i VET Gruppen, hvis du har spørgsmål omkring vaccination, ID-mærkning og sundhedsattest til din hund, eller hvis du ønsker at bestille tid til et sundhedstjek før afrejse. Vi ser frem til at byde dig og din hund velkommen i en af vores tre klinikker i Birkerød, Kastrup eller Valby, hvor behagelig atmosfære og tålmodighed er en lige så stor selvfølge som professionel behandling.

×
Menu
Døgnvagt