Akut brug for hjælp? Ring 81 81 89 81

Bliver dit Kæledyr skræmt nytårsaften?

Hvad kan jeg gøre for at undgå, at min hund eller kat bliver skræmt nytårsaften?

Nytårsaften kan være stressende for kæledyrene i din husholdning. Der er mennesker over det hele, liv i gaden og sidst på aftenen lyder det som om 3. verdenskrig er brudt ud, det gør der ihvertfald fra vores dyreklinik midt i københavn. Nytårsaften bliver nok aldrig din hund eller din kats yndlingstid på året, men der er mange ting du kan gøre, for at det bliver mindre ubehageligt for dem.

Træning af hvalp eller killing

Når du køber en hund eller en kat, vil opdrætteren nogle gange have startet på træningen, allerede mens pelstotten er lille. Dette involverer at udsætte dem for høje lyde imens deres mor er der for at forsikre ungerne om, at alting er ok. Denne sensitivitetstræning er virkelig effektiv, så længe der ikke er nogen reel fare, eller så længe den voksne hund/kat ikke er bange. Et godt tordenvejr kan have samme effekt.

Træning af en voksen hund eller kat

Når dyret er blevet ældre, og det stadig er bange for torden eller nytårskrudt, så kan man stadig lære dem, ikke at være bange. Her er man nødt til selv at agere ”moderen”, dvs. være den der er helt afslappet, og forsikrer dyret om, at der ikke er nogen fare. Er du selv bange for torden, kan du ikke lære din hund, at torden ikke er farligt. Hav godbidder parat, og prøv at trække vejret dybt, imens du taler blidt til dyret. Træningen kan bestå i, at du spiller en lydfil med torden eller affyring af krudt. Hvis dyret er meget angst, vil det helt sikkert gå i panik, men vent på, at det falder lidt ro, og forbliv selv helt rolig under hele forløbet. Undlad at behandle dyret som en baby, det vil sige at kramme/knuge det, så det tror det har overlevet noget rigtig slemt. Det bedste du kan gøre er, at udsætte det for de truende lyde lidt efter lidt, og opføre dig som om intet er sket.

En sundhedspakke som giver dig vished for, at vi sammen gør det bedste for dit kæledyr.

Læs mere

Har du husket at forsikre dit kæledyr?

Vær forberedt på uforudsete regninger

Få mere at vide

VETgruppen

VETgruppen er en sammenslutning af lokale dyreklinikker, der arbejder sammen om at sikre de bedste forudsætninger for dit kæledyrs sundhed. Vi består af en stor gruppe dyrlæger og veterinærsygeplejesker med hver deres specialområde, hvilket er din garanti for kompetent og professionel pleje, hvad end der er tale om vaccination af din hund eller kastration af din kat.

Bliv opdateret med de seneste nyheder

© 2018 VETGRUPPEN | CVR: 40 49 04 85 | Privatlivspolitik

Cookie- og privatlivspolitik
×
Menu
Ring op
Skriv