Skip to main content

Hestepas og medicinsider

Fra 1. januar 2012 blev det lovpligtigt, at alle heste skal have et hestepas. Det betyder, at uanset hvor gammel din hest er, hvor lidt eller meget den bruges og hvor den står, så skal den have hestepas.

Tidligere gjaldt det, at en hest senest 31/12 i fødselsåret eller på hestens 6-måneders dag skulle have udstedt et hestepas, men fra 1.  januar 2016, blev det ændret, så en hest skal have udstedt et hestepas inden den forlader sit fødested uden sin mor og/eller senest inden hesten er 12 måneder gammel. Der skal være ansøgt om passet, når hesten er 10 måneder gammel.

Udstedelse af hestepas varetages af for racen passende udstedende organ (ex. for islændere af Stambogskontoret for islandske heste) eller SEGES.

Hestepasset skal også indeholde medicinsider. I danske pas har disse sider nummer 41 – 56, hvis passet er udstedt af Landskontoret for heste. I udenlandske pas kan siderne være mange forskellige steder. Hvis passet ikke indeholder medicinsider, skal disse eftermonteres i passet. Har man et pas udstedt af Videncentret for Landbrug, skal passet sendes til SEGES, der sørger for at isætte disse. Obs inden da skal der være forudbetalt for isætning af medicinsider og det udprintede værdibevis samt bestillingsformularen skal medsendes. Du kan udfylde og bestille en formular til at få medicinsider i dit hestepas hos Landbrugsinfo. Når du udfylder formularen, så husk at sætte X i at hesten skal udelukkes fra konsum, medmindre du gerne vil have den slagtet. Læs mere om dette under chipmærkning og udelukkelse fra konsum.

Har hesten et udenlandsk pas, skal man kontakte det pågældende avlsforbund for isættelse af medicinsider. Dog gælder det, at alle pas på islændere opdateres hos Stambogskontoret for islandske heste. Nogle udenlandske forbund opdaterer pas ved at sende et løst tillæg til passet. Dette tillæg kan ikke betragtes som godkendte medicinsider, da det er et krav, at siderne skal være en integreret del af passet. Derfor skal udenlandske pas sendes til udlandet for opdatering. 

Vi kan/må ikke behandle en hest, som ikke har hestepas, medmindre vi sender ind og får lavet et pas under behandlingen.

Kontakt os på

eller skriv til os på
kontakt.hoersholm@vetgruppen.dk

×
Menu
Ring op