Skip to main content
Tilbage til vetgruppen.dk
+45 2217 7778
  • SUR STRÅLE

    HESTEHOSPITAL I ÅRHUS, HERNING OG VENDSYSSEL

HAR DIN HEST SUR STRÅLE?

HVAD ER SUR STRÅLE?

Sur stråle er en forrådnelse af det blødere strålehorn, forårsaget af bakterier, der trives bedst under iltfattige forhold. Behandling af sur stråle skal derfor tage sigte på at undgå dette. Sørg for at rense hovene grundigt og hyppigt med hovrenser og stiv børste.

Hvis hesten HAR fået sur stråle, så rens først hovene med vand og stålbørste. Derefter hældes 3% Brintoverilte i hoven. Brintoverilte frigør ren ilt ved kontakt med organisk materiale, og det er det du ser når det bruser op efter at være blevet hældt ned i hoven.

Denne behandling er i reglen tilstrækkelig, men hvis hesten er hårdt angrebet, så kan det blive nødvendigt at bruge jod og andre desinfektionsmidler, som f.eks. Virkon S.

Nogle dyrlæger udleverer antibiotika-holdige sprays til behandling af sur stråle, men det er ikke en fremgangsmåde jeg kan anbefale, da disse sprays efterlader en del antibiotika i miljøet og i behandlerens lunger. I disse tider hvor vi slås med resistente bakterier i alle former for husdyrhold syntes jeg at der virker logisk at undlade disse midler.

Det hjælper iøvrigt også ofte at lade beslagsmeden fjerne det rådne horn.

VIDEO

Hvad er sur stråle? Hvordan skal du behandle det og hvordan kan man undgå det?
Se filmen og bliv klogere.

KOMMENTARER?

Klik ind på facebook og se kommentarerne til videoen.

HAR DU SPØRGSMÅL?

×
Menu
Ring op