Akut brug for hjælp? Ring 81 81 89 81

CT scanning

Hunde og katte kan på samme måde som mennesker blive ramt af sygdom, skader eller ulykker, der kræver grundig undersøgelse.

Hos VET Gruppen er vores klinik i Birkerød, udstyret med en CT scanner. Denne gør det muligt at undersøge alle dele af din hund eller kats krop enkeltvist, og således har vi både den viden og det udstyr, der skal til for at sikre optimal undersøgelse, diagnosticering og behandling af dit kæledyr. Du kan derfor med fordel få foretaget en CT scanning hos os i forbindelse med alt fra komplicerede sygdomme og mistanke om indre skader til smerter i knogler og led.

Moderne teknologi og bedøvelse

I mange tilfælde undersøges hunde og katte blot ved hjælp af traditionel røntgenbehandling. Dog kan der være behov for at kunne studere dyrets væv, uden at vævstyperne ligger oven på hinanden, og dette gør CT scanning det muligt at gøre. Ved CT scanning af din hund eller kat har det stor betydning, at kæledyret ligger stille, mens scanningen foretages. En CT scanning vil typisk vare mellem 15 og 60 minutter, og da det naturligvis er vanskeligt at forlange, at din hund eller kat befinder sig roligt i så stort et tidsrum, bedøver vi ved undersøgelsens start. Hunden eller katten lægges altså i narkose inden scanningen påbegyndes, og det betyder også, at den skal komme fastende.

Sådan laver vi en CT scanning af din hund

Når din hund eller kat er blevet bedøvet og faldet til ro, bæres den op på en briks, hvor den placeres i en specifik position. Herefter flyttes briksen ind i CT scannerens store hul i midten, og CT scanning af din hund eller kat kan nu påbegyndes. Selve scanningen foregår ved, at røntgenstråler rammer og sendes gennem din hund eller kat fra alle vinkler, således at der tages en lang række billeder. Disse kan efterfølgende kombineres, og vi sætter dem sammen til en tredimensionel optagelse, der viser det ønskede område af kroppen i detaljer.

Undersøgelse i trygge rammer

For at sikre at CT scanningen af din hund eller kat forløber så trygt som muligt, anbefaler vi, at du er til stede, mens vi bedøver. Dette giver de bedste betingelser for en tryg behandling. Når scanningen er overstået, og din kat eller hund atter er vågnet, kan du hente dit kæledyr og tage hjem. Herefter påbegynder vi bearbejdningen og bedømmelsen af vores CT scanning af din hund eller kat, og på denne baggrund henvender vi os hurtigst muligt til dig med en diagnose og et individuelt tilrettelagt behandlingsforløb.

En sundhedspakke som giver dig vished for, at vi sammen gør det bedste for dit kæledyr.

Læs mere


Har du husket at forsikre dit kæledyr?

Vær forberedt på uforudsete regninger

Få mere at vide

Kontakt os i dag

VETGRUPPEN

VET-GRUPPEN er en sammenslutning af dyrlæger i København, Kalundborg, Sorø, Birkerød og Odense. Vi består af 6 dyreklinikker, som alle arbejder sammen for at give dig og dit kæledyr den bedst mulige kundepleje.

Bliv opdateret med de seneste nyheder

© 2018 VETGRUPPEN | CVR: 40 49 04 85 | Privatlivspolitik

Coronavirus
VETGRUPPEN’s klinikker er åbne som normalt, men måske er der lidt
ekstra ventetid, da medarbejdere kan være fraværende pga børnepasning.

Læs venligst nedenstående punkter vedr. besøg i VETGRUPPEN’s klinikker.

 1. VET-GRUPPEN er åben, og vi modtager gerne familiedyr, som ejerne
  vil have tilset. Kontakt os og aftal tid, hvis dit familiedyr har det dårligt.
 2. Vi opretholder konsultationer på helt raske dyr, men med begrænset
  kapacitet. Ring til os for at høre om det er vigtigt at få tilset dyret nu,
  eller om det kan vente.
 3. Kun en én person kan ledsage dyret ind i klinikken, og sundhedsstyrelsens
  regler for det offentlige rum indskærpes.
 4. Skulle man ønske at undgå indgang på klinikken, kan personalet hente
  dyret i bilen – eller efter aftale, tilse dyret i bilen.
 5. Vi udskriver fortsat recepter – for eksempel på flåt- og loppemidler.
  Kontakt klinikken om dette.

I øvrigt følges alle anvisninger fra myndighederne. For eksempel undgår
vi direkte kontakt, og bliver hjemme, hvis vi har symptomer på virussmitte.

Læs også mere om COVID-19 og familiedyr ved at klikke her.

 

Cookie- og privatlivspolitik
×
Menu
Ring op
Skriv