Akut brug for hjælp? Ring 81 81 89 81

Ferie med dyr

Når man er dyreejer, kræver det, at man gør sig nogle ekstra tanker om, hvor dyret skal holde ferie – når man selv drager på eventyr. Der er forskellige muligheder, og ved hver mulighed er der nogle ting, som man skal være opmærksom på. Læs med her, hvis du vil blive klogere på, om dit dyr skal holde ferie hjemme, på pension eller om det skal med på ferie. Uanset hvad kræver det, at du planlægger ferien for dit kæledyr i god tid.

Lad katten holde ferie i vante omgivelser

Som regel vil katte gerne holde ferie i deres vante omgivelser. Det kan derfor være en fordel at lade katten holde ferie derhjemme. Det kræver dog, at man sørger for, at der kommer en person, der tjekker til katten ca. 1 gang dagligt. Så kan personen sørge for, at katten har rent vand, foder at spise og en ren kattebakke. Hvis du synes, at din kat bør få mere opmærksomhed, når du er væk – skal du huske på, at katte faktisk ikke særlig tit keder sig. Ofte sover de op til 20 timer i døgnet. Du skal være opmærksom på, at den person, der passer katten, ved det nødvendige. Personen skal vide, hvor de kan finde alt til katten, og hvordan de skal reagere i tilfælde af akut sygdom. For en sikkerheds skyld kan du lægge nogle kontanter, så der er penge til dyrlægebesøg. Hvis man ikke har nogen i sin omgangskreds, der har mulighed for at passe katten, er der desuden mulighed for, at man købe sig til en ’kattepasser’. Der findes blandt andet et firma ved navn ”Den rene bakke”. Hunde egner sig i modsætning ikke til at være hjemme – naturligvis med mindre du har en hundepasser, der kan flytte ind, imens du er væk.

Få dit dyr passet af professionelle

Det er også en mulighed at aflevere sin hund eller kat i pension, men her skal man især planlægge i god tid. Dyret og dig selv skal føle sig trygge ved stedet, så derfor er det en rigtig god idé at besøge stedet og tale med ejeren, inden du tager afsted på ferie. Her skal du være opmærksom på, at nogle steder stiller krav til dyrets vaccinationsprogram, ormestatus og loppebehandling. Ellers kan du med fordel sende dit dyr på pension, hvor du er sikret, at det bliver taget godt af.

Tag dyret med på ferie

Hvis du ønsker en ferie, hvor alle familiens medlemmer er med – så skal du sikre dig, at det er tilladt at medbringe dit kæledyr. Det kan nemlig variere fra land til land og fra dyreart til dyreart. Hvis dyret skal med på rejse, er det vigtigt, at det er sundt og raskt. Det vil sige, at man skal være opmærksom på dyrets vaccinationsstatus. Mange steder skal dyret være vaccineret mod rabies senest 21 dage før afrejse. Der kan også være særlige krav til behandling mod orm. Hvis kæledyret skal med på fly, skal man desuden indhente en sundhedsattest på Fødevarestyrelsens hjemmeside. Den medbringer man til et dyrlægebesøg, når afrejsedatoen nærmer sig. På den måde kan dyrlæge erklære dyret rejseegnet.

En sundhedspakke som giver dig vished for, at vi sammen gør det bedste for dit kæledyr.

Læs mere


Har du husket at forsikre dit kæledyr?

Vær forberedt på uforudsete regninger

Få mere at vide

Kontakt os i dag

VETGRUPPEN

VET-GRUPPEN er en sammenslutning af dyrlæger i København, Kalundborg, Sorø, Birkerød og Odense. Vi består af 6 dyreklinikker, som alle arbejder sammen for at give dig og dit kæledyr den bedst mulige kundepleje.

Bliv opdateret med de seneste nyheder

© 2018 VETGRUPPEN | CVR: 40 49 04 85 | Privatlivspolitik

Coronavirus
VETGRUPPEN’s klinikker er åbne som normalt, men måske er der lidt
ekstra ventetid, da medarbejdere kan være fraværende pga børnepasning.

Læs venligst nedenstående punkter vedr. besøg i VETGRUPPEN’s klinikker.

 1. VET-GRUPPEN er åben, og vi modtager gerne familiedyr, som ejerne
  vil have tilset. Kontakt os og aftal tid, hvis dit familiedyr har det dårligt.
 2. Vi opretholder konsultationer på helt raske dyr, men med begrænset
  kapacitet. Ring til os for at høre om det er vigtigt at få tilset dyret nu,
  eller om det kan vente.
 3. Kun en én person kan ledsage dyret ind i klinikken, og sundhedsstyrelsens
  regler for det offentlige rum indskærpes.
 4. Skulle man ønske at undgå indgang på klinikken, kan personalet hente
  dyret i bilen – eller efter aftale, tilse dyret i bilen.
 5. Vi udskriver fortsat recepter – for eksempel på flåt- og loppemidler.
  Kontakt klinikken om dette.

I øvrigt følges alle anvisninger fra myndighederne. For eksempel undgår
vi direkte kontakt, og bliver hjemme, hvis vi har symptomer på virussmitte.

Læs også mere om COVID-19 og familiedyr ved at klikke her.

 

Cookie- og privatlivspolitik
×
Menu
Ring op
Skriv