Akut brug for hjælp? Ring 81 81 89 81

Kastration af hunde

De fleste hanhunde bliver kønsmodne, når de er 8-10 måneder gamle. Nogle hanhunde fortsætter med samme adfærd som hidtil, men nogle ændrer sig. Det er typisk ved kønsmodningen, at hanhundene begynder at udvise adfærd såsom dominans, aggressivitet over for andre hanner, strejferi, rastløshed og meget mere der kan være udfordrende som hundeejer. Nogle hanhunde skal urinmarkere overalt, har store mængder flåd fra forhuden eller forsøger at parre ben, puder og tæpper. Det kan også være man har intakte tæver i sit hus, og ikke ønsker hvalpe. En mulighed er at kastrere hannen, og der findes to muligheder til dette: en kemisk kastration og en kirurgisk kastration.

Kemisk kastration:

Den kemiske kastration kan være en god mulighed, hvis du eksempelvis er i tvivl om din hund skal kastreres. Du får mulighed for at se både effekten og bivirkningerne af en rigtig kastration. Resultatet er nemlig fuldstændig det samme. Det er også en mulighed, hvis du planlægger at bruge hannen til avl på et senere tidspunkt. Det forringer ikke den fremtidige sædkvalitet. Den kemiske kastration foregår ved, at dyrlægen indsprøjter et lille depot af midlet Suprelorin. som sænker niveauet af testosteron. Effekten kommer efter 4-6 uger og du kan se testiklerne krymper. Alt efter dosis, holder behandlingen et halvt til et helt år. Du kan få gentaget indsprøjtningerne så længe du ønsker. Hvis ikke behandlingen gentages, fortager effekten sig helt.

Kirurgisk kastration:

Den kirurgiske kastration er et relativt simpelt indgreb, og det udføres i fuld narkose. Dyrlægen laver et lille snit lige foran pungen og fjerner testiklerne her igennem. Huden bliver typisk syet med selvopløsende sting. Pungen trækker sig efterfølgende sammen, og forsvinder for de fleste hunde helt. Din hund får smertestillende under operationen og med hjem, men det er ikke nødvendigt med antibiotika. Det er vigtigt hunden ikke slikker i såret, så skæm eller krave er en god ide. I nogle tilfælde ved testikelsvulster eller lidelser i pungen, vil indgrebet variere.

Bivirkninger ved kastration

Den største udfordring ved en kastration er, at din hunds stofskifte sænkes. Mange hunde bliver derfor overvægtige. Der findes heldigvis mange gode fodertyper på markedet til at afhjælpe dette, og vores personale kan rådgive dig grundigt. Nogle hunde får også en kedeligere og mindre blank pels.

En sundhedspakke som giver dig vished for, at vi sammen gør det bedste for dit kæledyr.

Læs mere


Har du husket at forsikre dit kæledyr?

Vær forberedt på uforudsete regninger

Få mere at vide

Kontakt os i dag

VETGRUPPEN

VET-GRUPPEN er en sammenslutning af dyrlæger i København, Kalundborg, Sorø, Birkerød og Odense. Vi består af 6 dyreklinikker, som alle arbejder sammen for at give dig og dit kæledyr den bedst mulige kundepleje.

Bliv opdateret med de seneste nyheder

© 2018 VETGRUPPEN | CVR: 40 49 04 85 | Privatlivspolitik

Coronavirus
VETGRUPPEN’s klinikker er åbne som normalt, men måske er der lidt
ekstra ventetid, da medarbejdere kan være fraværende pga børnepasning.

Læs venligst nedenstående punkter vedr. besøg i VETGRUPPEN’s klinikker.

 1. VET-GRUPPEN er åben, og vi modtager gerne familiedyr, som ejerne
  vil have tilset. Kontakt os og aftal tid, hvis dit familiedyr har det dårligt.
 2. Vi opretholder konsultationer på helt raske dyr, men med begrænset
  kapacitet. Ring til os for at høre om det er vigtigt at få tilset dyret nu,
  eller om det kan vente.
 3. Kun en én person kan ledsage dyret ind i klinikken, og sundhedsstyrelsens
  regler for det offentlige rum indskærpes.
 4. Skulle man ønske at undgå indgang på klinikken, kan personalet hente
  dyret i bilen – eller efter aftale, tilse dyret i bilen.
 5. Vi udskriver fortsat recepter – for eksempel på flåt- og loppemidler.
  Kontakt klinikken om dette.

I øvrigt følges alle anvisninger fra myndighederne. For eksempel undgår
vi direkte kontakt, og bliver hjemme, hvis vi har symptomer på virussmitte.

Læs også mere om COVID-19 og familiedyr ved at klikke her.

 

Cookie- og privatlivspolitik
×
Menu
Ring op
Skriv