Skip to main content

Laserterapi til kat

Laserterapi kan varmt anbefales, når din kat har fået foretaget et kirurgisk indgreb – det er nemlig med til at fremme sårhelingen.  Vi tilbyder laserterapi til alle patienter med kroniske smerter, problemer med sårheling, dårlige ører mm. I visse tilfælde kan laserterapi være eneste behandling, andre gange et supplement til medicinsk behandling.

Når en af de fire poter svigter 

En imponerende egenskab ved en kat er, at den som oftest lander på alle fire poter, når den, ufrivilligt eller ej, tager en flyvetur fra den ene kommode til den anden. Det er uundgåeligt, at man gennem livet kommer til skade, og det samme gælder de knurhårede katte. Som mennesker kan vi med ord fortælle præcis, hvor på kroppen det gør ondt, og ligeledes hvor meget smerte vi føler. Denne egenskab har kattene ikke, og vi skal derfor være ekstra opmærksomme på at give dem den helt rette smertebehandling, når de har været på besøg hos os. Det kan fx være laserterapi.  

Tid og tålmodighed er en dyd

Har du selv været ude for en skade, og fået af vide af sin læge at du skal forholde dig i ro er det en smal sag, da vi som mennesker godt forstår formålet med at give en skade ro. Vi laver automatisk en indre konsekvensberegning, der fortæller os, at vi blot kommer til at forlænge helingsprocessen, hvis vi ikke respekterer hviletiden. Denne konsekvensberegning laver kattene ikke, da de er bygget til at reagere på instinkter og impulser. Er der en mus eller en sytråd i syne vil katten helt automatisk sætte i spring, og det kan være en meget uhensigtsmæssig manøvre, hvis de for nyligt er kommet til skade eller har fået foretaget et kirurgisk indgreb. Når et sår skal hele korrekt, kræver det korrekt sårbehandling, tid, tålmodighed og laserbehandling. 

Vi tilbyder laserbehandling til din kat 

Det er vores fornemmeste opgave at få den firbenede kat tilbage på poterne igen. Det kan vi blandt andet gøre ved at tilbyde laserbehandling som et supplement til den øvrige smertebehandling og i nogle tilfælde som eneste behandlingsform. Vi tilbyder laserterapi til alle dyr med kroniske smerter, komplikationer i forbindelse med sårheling, nedsat hørefunktion mm. 

Hvornår anbefaler vi laserterapi til din kat? 

Som med alle vores patienter er det en individuel vurdering, hvornår vi tilbyder laserterapi til din kat, da det ikke altid vil være den rette behandlingsform. Vi laver derfor en grundig vurdering af din kat, og kigger blandt andet efter: 

  • Ørebetændelse
  • Udslæt
  • Sårheling efter kirurgiske indgreb 
  • Ledsmerter 
  • Gigt

Laserbehandling kan altså sagtens være den eneste nødvendige behandling, men vil ofte stå som supplement til anden medicinsk behandling.

Hvilke effekter har laserbehandling?

Når man udfører laserbehandling på en kat, og alle andre dyr, vil det altid være komplet smertefrit. Den firbenede patient vil blot opleve en prikkende, lindrende og varm smertebehandling. Ved hjælp af laserens infrarøde lys, går det ind og påvirker kroppens væv på celleniveau. Den frigivne energi øger blodcirkulationen og dermed trække væske, ilt og andre næringsstoffer ned til det smerteramte område. 

Laserterapiens effekt er derfor, at det kan være med til at forebygge: 

  • Hævelser
  • Stivhed
  • Krampe 
  • Betændelse

Hvor lang tid tager laserbehandling hos en kat? 

Det er individuelt, hvor lang tid en laserbehandling af katten tager, da det afhænger af det øvrige behandlingsforløb samt graden af smerter. 

Har vi at gøre med et akut opstået problem vil mellem 1-4 behandlinger være tilstrækkeligt. Kroniske smerter kan derimod godt snige sig op på 6-10 behandlinger. Det vil ligeledes være en fordel at få foretaget laserbehandling 2-3 gange i ugen. Dette justeres naturligvis, lige så snart at smerterne aftager fra katten.

Er der bivirkninger ved laserbehandling?

Laserterapi på kat og andre dyr er ikke et nyt fænomen, og i al den tid, hvor laserbehandling har været en behandlingsform er der kun rapporteret meget få tilfælde med bivirkninger.

Bliv ringet op

Gælder ikke akutte henvendelser. Hvis akut bedes du ringe til din lokale dyrlæge, eller se VetGruppens døgnvagt her

Bliv kontaktet - lead formular

×
Menu
Døgnvagt