Skip to main content

Laserterapi

Laserterapi kan varmt anbefales i forbindelse med kirurgiske indgreb, da blot en enkelt behandling fremmer sårheling. 

Når livet giver skrammer

Det er svært at gå igennem et liv uden at komme til skade på den ene eller anden måde, og det samme gælder for vores elskede kæledyr. Forskellen på os og dem er dog først og fremmest, at vi kan sige præcis, hvor det gør ondt, og hvor ondt det gør. Den luksus har dyrene ikke, og vi skal derfor være ekstra opmærksomme på, at de får den rette sårbehandling, fx efter et kirurgisk indgreb. 

Hunden efter bolden eller katten efter sytråden

Får vi mennesker af vide af vores læge, at vi skal holde arme, ben eller ryg i ro, så gør vi det. Denne beherskelsesteknik, kan dyrene ikke, da de reagerer på instinkt og impuls. Kommer der en tennisbold flyvende, løber hunden efter den og glemmer i dette øjeblik alt om de skader, som den har. Dingler der en sytråd fra bordkanten, går katten straks i gang med at gribe efter den med alle fire poter. Heling af sår og andre skavanker kræver tid og ro, og det skal vi som dyreejere hjælpe dyrene med.

Vi tilbyder laserbehandling til hunde og andre dyr

Vi skal hjælpe vores firbenede venner med at komme hurtigt på poterne igen, og det kan vi blandt andet gøre med laserterapi. Vi tilbyder laserterapi til alle patienter med kroniske smerter, problemer med sårheling, dårlige ører mm. I visse tilfælde kan laserterapi være selve behandlingen og andre gange et supplement til anden behandling.

Hvornår skal du overveje laserterapi til din hund?

Det vil altid være en individuel vurdering, hvornår laserterapi er den bedste behandlingsform. Men ikke desto mindre kan laserterapi til hund og andre dyr fx bruges til alt fra: 

  • Ledsmerter
  • Gigt
  • Ørebetændelse 
  • Allergiske udslæt 
  • Sårheling efter kirurgisk indgreb

Laserbehandling kan sagtens være den eneste behandling, som er nødvendig. Er dette ikke nok kan laserbehandling også stå som supplement til anden behandling. 

Hvordan fungerer laserbehandling til hunde? 

Når man udfører laserterapi på en hund eller kat er det altid smertefrit. Den kære firbenede patient vil opleve en prikkende, lindrende og varm smertebehandling. Laserens infrarøde lys går ind og påvirker kroppens væv på celleniveau. Denne frigivne energi øger blodcirkulationen og vil trække væske, ilt og forskellige næringsstoffer til det skadede område. Laserterapi kan være med til at forebygge

  • Betændelse
  • Hævelser
  • Stivhed
  • Kramper i musklerne
  • Unødig smerte

Hvor ofte og hvor lang tid tager laserbehandlingen? 

Tiden det tager at foretage laserterapi på hund eller andre dyr, afhænger af det individuelle behandlingsforløb samt graden af skade. 

Er det et akut opstået problem vil 1-4 behandlinger ofte være tilstrækkeligt, hvor kroniske smerter godt kan snige sig op på 6-10 behandlinger. Dette afvejes selvfølgelig hele tiden, således at patienten får de behandlinger som er nødvendige.

Er der tale om en kronisk problem, vil det være en fordel at få foretaget laserterapi 2-3 gange om ugen. Dette aftager naturligvis, så snart vævet heler og/eller smerterne begynder at lindres. 

Bivirkninger ved laserterapi til hund og andre dyr

I de mange år, hvor laserterapi er blevet udført på hund, kat og andre kæledyr, er der kun rapporteret meget få tilfælde med bivirkninger. 

Hvis du vil høre mere om laserterapi til hunde, kan du altid kontakte din lokale VetGruppen-klinik for råd og vejledning.

Bliv ringet op

Gælder ikke akutte henvendelser. Hvis akut bedes du ringe til din lokale dyrlæge, eller se VetGruppens døgnvagt her

Bliv kontaktet - lead formular

×
Menu
Døgnvagt