Skip to main content
Trustpilot Widget

Nytårsangst hos kæledyr

Nytårsangst hos kæledyr er en udbredt bekymring, hvor hunde og katte kan opleve angst og stress som følge af fyrværkeri og høje lyde omkring nytårsfejringen, hvilket kræver særlig omsorg og foranstaltninger for at beskytte deres velbefindende

Nytårsaften kan være en skræmmende tid for vores elskede pelsede venner. De høje lyde fra fyrværkeri og festlige fejringer kan skabe angst og usikkerhed hos vores kæledyr.

Hvad kan jeg gøre mod kæledyrs nytårsangst? 

Lad os huske at vise ekstra omsorg og opmærksomhed over for dem under disse begivenheder.

Med simple handlinger som at skabe rolige omgivelser og give ekstra kærlighed kan vi hjælpe vores dyr med at føle sig trygge og beskyttede. Lad os sammen skabe en nytårsaften, der er fyldt med kærlighed og omsorg for alle vores firbenede familiemedlemmer.

7 gode råd mod kæledyrs nytårsangst 

  1. Skab en tryg hule: Skab et sikkert og roligt sted for dit kæledyr, hvor det kan føle sig beskyttet. Dette kan være et stille rum med behagelige dæmpede lys og dæmpet baggrundsstøj.
  2. Afprøv beroligende midler: Overvej at bruge naturlige beroligende midler, for at reducere din kæledyrs angstniveau under fyrværkeri og høj musik.
  3. Afled opmærksomheden: Afspil afslappende musik eller tv under nytårsaften for at distrahere dit kæledyr fra de høje lyde udenfor.
  4. Sørg for at gå tur med din hund tidligt om morgenen og under Dronningens Nytårsaftale, da det især er på disse to tidspunkter Nytårsaften hvor der ikke bliver fyret så meget nytårskrudt af. Ellers oprethold rutiner med måltider og leg for at give en følelse af stabilitet og tryghed.
  5. Efterlad aldrig dit kæledyr alene: Forsøg at have en ansvarlig voksen til stede, hvis du forlader dit kæledyr alene under nytårsaften, for at give trøst og sikkerhed.
  6. Identifikation og mærkning: Sørg for, at dit kæledyr altid har korrekt identifikation og mærkning, hvis det skulle stikke af på grund af panik under fyrværkeriet.
  7. Konsultér en dyrlæge: Hvis dit kæledyr lider af ekstrem angst under nytårsaften, kan det være gavnligt at konsultere en dyrlæge for at få yderligere rådgivning og muligvis ordinere beroligende midler.

Bliv ringet op

Bliv kontaktet - lead formular

Gælder ikke akutte henvendelser. Hvis akut bedes du ringe til din lokale dyrlæge, eller se VetGruppens døgnvagt her

×
Menu
Døgnvagt