Tandbehandling

Det kan være svært at vurdere, hvornår ens kæledyr trænger til en tandbehandling hos dyrlægen.

Tandpine hos en hund eller kat kan ikke ses med det blotte øje, og dyret kan ikke selv kommunikere sit problem. Derfor skal du som kæledyrsejer altid være opmærksom på tegn, der indikerer, at dit kæledyr skal en tur i tandlægestolen.

Der er dog forskel på dyrs anatomi – og derfor også deres tandsæt. En dyrlæge kan behandle større dyr som hunde og katte for parodontose, udføre tandrens samt fjerne tænderne. Skal der udføres tandbehandling på gnavere, er der som regel kun tale om tandslibning.

Tandbehandling af hund og kat

Hos VETGRUPPEN udfører vi altid tandbehandlinger i fuld narkose. Derfor får din hund eller kat et sundhedstjek, og vi anbefaler altid at der tages en blodprøve inden narkosen. Læs her, hvilke tandbehandlinger vi foretager:

 • Tandrens

Tandsten forekommer af den plak, der dannes på tænderne hver dag. Hvis ikke tandsten renses, kan tilstanden udvikle sig til parodontose, huller i tænderne og tandkødsbetændelse.

 • Behandling af parodontose

Hvis en infektion breder sig til tændernes støttevæv og selve kæbeknoglen, er der tale om parodontose. Hvis ikke tandsygdommen behandles i tide, vil tænderne med tiden falde ud. Infektionen kan yderligere brede sig til blodbanen, og parodentose er derfor ikke kun smertefuldt, men også livsfarligt for dit kæledyr

 • Tandudtrækning

Der kan være flere grunde til, at din hund eller kat skal have fjernet en tand. Enten er der tale om en mælketand, som ikke vil falde ud naturligt, en tand med caries, parodontose eller en knækket

10 tegn på at din hund eller kat skal have et tandeftersyn

Tandsmerter er meget ubehageligt for både mennesker og dyr. Derfor er det vigtigt som hunde- eller katteejer at være opmærksom på smertesymptomer hos dyret. Du skal være opmærksom, hvis din hund eller kat:

 1. Lugter ud af munden
 2. Salver ekstra meget
 3. Har knækket en eller flere tænder
 4. Har løse tænder
 5. Tager sig til munden med poten
 6. Har et dalende humør
 7. Udvikler misfarvninger på tænderne (gul/brun)
 8. Bløder fra tandkødet
 9. Har nedsat appetit
 10. Tygger i kun den ene side af munden

Lad VETGRUPPEN udføre tandbehandling

Er du i tvivl om, hvad dit kæledyr fejler, kan du altid tage kontakt til VETGRUPPEN. Vi står klar til at svare på dine spørgsmål og vejlede dig til et eventuelt behandlingsforløb.

En sundhedspakke som giver dig vished for, at vi sammen gør det bedste for dit kæledyr.

Læs mere


Har du husket at forsikre dit kæledyr?

Vær forberedt på uforudsete regninger

Få mere at vide


Kontakt os i dag

TILMELD DIG
VORES NYHEDSBREV

Design Escapes
VetGruppen er en sammenslutning af lokale dyreklinikker og hospitaler, der arbejder sammen om at sikre de bedste forudsætninger for dyrs sundhed. Vi består af en stor gruppe dyrlæger og veterinærsygeplejesker med hver deres specialområde, hvilket er din garanti for kompetent og professionel pleje, hvad end der er tale om vaccination af hund, sundhedsundersøgelse af kat eller handelseundersøgelse af hest.

Følg os

×
Menu
Døgnvagt