Akut brug for hjælp? Ring 81 81 89 81

Pasning af hund i ferie

Hvad skal jeg gøre, hvis jeg skal på ferie, men ikke må have min hund med? 

Hvad skal der ske med din hund, når du skal på ferie? Det er et spørgsmål, mange hundeejere glemmer at forholde sig til, når de anskaffer sig deres nye familiemedlem. Derfor får mange familier pludselig travlt med at arrangere pasning, inden de stiger på flyet, og dette er årsag til, at mange vælger en løsning, der egentlig ikke passer til hundens behov. Hos VET Gruppen er vi en samling af dyrlæger med forskellige specialer, og i dette indlæg vil vi forsøge at beskrive fordelene og ulemperne ved de forskellige tilbud for pasning af hund i ferien. Overordnet set skelner man mellem to former for pasning, nemlig hundepension og privat pasning, og hvilket tilbud der egner sig bedst, afhænger fuldstændig af din hunds temperament og helbred.

Hundepension

Er din hund sund og rask, udadvendt og glad for at møde nye mennesker og hunde, så tilbyder hundepension en oplagt mulighed for pasning af din hund i ferien. Der findes pensionater i hele Danmark, men hos VET Gruppen anbefaler vi, at man er ude i god tid, da de gode steder, der overholder alle lovkrav, hurtigt bliver booket. Når din bedste ven skal i hundepension, er det vigtigt, at den har fuldført et godkendt vaccinationsprogram for hunde, så den hverken smitter eller pådrager sig sygdomme, når den skal omgås de andre hunde i pensionatet. En normal dag i et hundepensionat består for det meste af to måltider, tre gåture og diverse hygge og godbidder. Vælg et sted der behandler din hund som var det deres egen og medbring desuden din hunds egne ting, som fx kurv og legetøj, så den kan føle sig hjemme.

Privat pasning

Lider din hund af en sygdom, har den et nervøst gemyt eller er den utilpas ved fremmede mennesker, hunde og omgivelser, så bør du vælge privat pasning af din hund i ferien. Privat pasning kan fx foregå hos venner, familie eller hos privatpersoner, der tilbyder hundepasning i deres eget hjem. Hunde kan ligesom mennesker sagtens lide af hjemve, og derfor kan det være rart at blive passet i velkendte omgivelser, og af folk som hunden har et godt forhold til. Når du afleverer din hund til pasning, er det en god idé, at aftale med passeren hvad der skal ske, hvis uheldet skulle være ude, og hunden fx løber væk eller bliver kørt ned i trafikken. Skal hunden opereres for enhver pris? Eller skal den aflives, hvis den er i store smerter? Det er aldrig sjovt at tænke på, men det er en god idé at fastlægge klare retningslinjer for krisesituationer og at opgive nummeret til VET Gruppens akut dyrlæge med døgnservice – både for din egen og for hundepasserens skyld.

Hør mere om pasning af hund i ferie

Har du brug for mere information eller vejledning om pasning af din hund i ferien, står vi hos VET Gruppen klar til at besvare dine spørgsmål. Kontakt os i dag for at høre mere.

En sundhedspakke som giver dig vished for, at vi sammen gør det bedste for dit kæledyr.

Læs mere

Har du husket at forsikre dit kæledyr?

Vær forberedt på uforudsete regninger

Få mere at vide

VETgruppen

VETgruppen er en sammenslutning af lokale dyreklinikker, der arbejder sammen om at sikre de bedste forudsætninger for dit kæledyrs sundhed. Vi består af en stor gruppe dyrlæger og veterinærsygeplejesker med hver deres specialområde, hvilket er din garanti for kompetent og professionel pleje, hvad end der er tale om vaccination af din hund eller kastration af din kat.

Bliv opdateret med de seneste nyheder

© 2018 VETGRUPPEN | CVR: 40 49 04 85 | Privatlivspolitik

Cookie- og privatlivspolitik
×
Menu
Ring op
Skriv