Akut brug for hjælp? Ring 81 81 89 81

Pasning af hund i ferie

Hvad skal der ske med din hund, når du skal på ferie? Det er et spørgsmål, mange hundeejere glemmer at forholde sig til, når de anskaffer sig deres nye familiemedlem. Derfor får mange familier pludselig travlt med at arrangere pasning, inden de stiger på flyet, og dette er årsag til, at mange vælger en løsning, der egentlig ikke passer til hundens behov. Hos VET Gruppen er vi en samling af dyrlæger med forskellige specialer, og i dette indlæg vil vi forsøge at beskrive fordelene og ulemperne ved de forskellige tilbud for pasning af hund i ferien. Overordnet set skelner man mellem to former for pasning, nemlig hundepension og privat pasning, og hvilket tilbud der egner sig bedst, afhænger fuldstændig af din hunds temperament og helbred.

Hundepension

Er din hund sund og rask, udadvendt og glad for at møde nye mennesker og hunde, så tilbyder hundepension en oplagt mulighed for pasning af din hund i ferien. Der findes pensionater i hele Danmark, men hos VET Gruppen anbefaler vi, at man er ude i god tid, da de gode steder, der overholder alle lovkrav, hurtigt bliver booket. Når din bedste ven skal i hundepension, er det vigtigt, at den har fuldført et godkendt vaccinationsprogram for hunde, så den hverken smitter eller pådrager sig sygdomme, når den skal omgås de andre hunde i pensionatet. En normal dag i et hundepensionat består for det meste af to måltider, tre gåture og diverse hygge og godbidder. Vælg et sted der behandler din hund som var det deres egen og medbring desuden din hunds egne ting, som fx kurv og legetøj, så den kan føle sig hjemme.

Privat pasning

Lider din hund af en sygdom, har den et nervøst gemyt eller er den utilpas ved fremmede mennesker, hunde og omgivelser, så bør du vælge privat pasning af din hund i ferien. Privat pasning kan fx foregå hos venner, familie eller hos privatpersoner, der tilbyder hundepasning i deres eget hjem. Hunde kan ligesom mennesker sagtens lide af hjemve, og derfor kan det være rart at blive passet i velkendte omgivelser, og af folk som hunden har et godt forhold til. Når du afleverer din hund til pasning, er det en god idé, at aftale med passeren hvad der skal ske, hvis uheldet skulle være ude, og hunden fx løber væk eller bliver kørt ned i trafikken. Skal hunden opereres for enhver pris? Eller skal den aflives, hvis den er i store smerter? Det er aldrig sjovt at tænke på, men det er en god idé at fastlægge klare retningslinjer for krisesituationer og at opgive nummeret til VET Gruppens akut dyrlæge med døgnservice – både for din egen og for hundepasserens skyld.

Hør mere om pasning af hund i ferie

Har du brug for mere information eller vejledning om pasning af din hund i ferien, står vi hos VET Gruppen klar til at besvare dine spørgsmål. Kontakt os i dag for at høre mere.

VETGRUPPEN

VET-GRUPPEN er en sammenslutning af dyrlæger i København, Kalundborg, Sorø, Birkerød og Odense. Vi består af 6 dyreklinikker, som alle arbejder sammen for at give dig og dit kæledyr den bedst mulige kundepleje.

Bliv opdateret med de seneste nyheder

© 2018 VETGRUPPEN | CVR: 40 49 04 85 | Privatlivspolitik

Coronavirus
VETGRUPPEN’s klinikker er åbne som normalt, men måske er der lidt
ekstra ventetid, da medarbejdere kan være fraværende pga børnepasning.

Læs venligst nedenstående punkter vedr. besøg i VETGRUPPEN’s klinikker.

 1. VET-GRUPPEN er åben, og vi modtager gerne familiedyr, som ejerne
  vil have tilset. Kontakt os og aftal tid, hvis dit familiedyr har det dårligt.
 2. Vi opretholder konsultationer på helt raske dyr, men med begrænset
  kapacitet. Ring til os for at høre om det er vigtigt at få tilset dyret nu,
  eller om det kan vente.
 3. Kun en én person kan ledsage dyret ind i klinikken, og sundhedsstyrelsens
  regler for det offentlige rum indskærpes.
 4. Skulle man ønske at undgå indgang på klinikken, kan personalet hente
  dyret i bilen – eller efter aftale, tilse dyret i bilen.
 5. Vi udskriver fortsat recepter – for eksempel på flåt- og loppemidler.
  Kontakt klinikken om dette.

I øvrigt følges alle anvisninger fra myndighederne. For eksempel undgår
vi direkte kontakt, og bliver hjemme, hvis vi har symptomer på virussmitte.

Læs også mere om COVID-19 og familiedyr ved at klikke her.

 

Cookie- og privatlivspolitik
×
Menu
Ring op
Skriv