Skip to main content

Tandrensning

Tandproblemer kan føre en masse dårligdom med sig. Derfor er det vigtigt at få tjekket bisserne ofte.

Tandsten

Alle hunde og katte udvikler tandsten i løbet af livet. Nogle får det allerede fra 1 års alderen, men især midaldrende og ældre dyr har ofte større mængde tandsten. Tandsten ses som gul/brun og hård belægning på tænderne. Ud over lugtgener for ejeren, medfører tandsten tandkødsbetændelse, der ses som rødlige rande ved overgangen fra tandkøddet til tænderne. Dette kan være smertefuldt for dyret. Derudover er der tusindvis af bakterier i tandstensbelægningerne. Disse kan formere sig langs roden af tanden, så tandkødet løsnes fra tanden; der opstår periodontose (svarende til paradontose hos mennesker). Med tiden er der risiko for, at tænder bliver løse, smertefulde og må trækkes ud. Den høje bakteriepopulation øger desuden den almene infektionsrisiko for dyret.

Vi tilbyder tandrens af både hunde og katte. Dyrene lægges i fuld bedøvelse, hvorefter tænderne bliver renset og pudset med professionelt tandrensningsudstyr. Vurderes det nødvendigt har vi også tandrøntgen, som giver os mulighed for at se tilstanden på tændernes rødder.

I forbindelse med tandrensning klipper vi også kløer og tjekker ører og analkirtler. Er der andet du ønsker, at vi skal kigge på i forbindelse med bedøvelsen, gør vi også gerne det.

Efter tandrensning

Når først tandsten er dannet, kan dette kun renses af ved tandrens. Man kan efterfølgende reducere tandstensdannelsen ved at børste tænder på dyret med en lille tandbørste og en særlig dyretandpasta. Tandbørstning skal optimalt set foretages én gang dagligt. Desuden kan man forsøge med diverse foderprodukter, der skraber på tænderne. Dette kan være i form af gnaveben/-sticks eller foder mod tandsten. Husk at tyggetiden helst skal være over 10-15 minutter, før man har god effekt af et gnaveben/sticks. Der findes også særlig mundskyld, som kan hældes i drikke vandet.

Spørg endelig dyrlægen eller veterinærsygeplejersken til råds.

Kontakt os på

75 75 15 00

eller skriv til os på
kontakt.braedstrup@vetgruppen.dk

×
Menu
Ring op