Vaccination af hund

Hvalpe kan vaccineres første gang fra 6-8 ugers alderen hos opdrætter med en tidlig hvalpevaccine mod parvovirus, hundesyge, smitom leverbetændelse og leptospirose. Herefter revaccineres hvalpen efter 4 uger med en ekstra vaccine, som også dækker kennelhoste.

Hvis ikke hvalpen er vaccineret fra kennelen, vaccineres hvalpen første gang i 8 ugers alderen og revaccination igen efter 4 uger. Herefter vaccineres hunden en gang årligt.

Vaccination af hund

Kombivaccinen som beskytter mod både hundesyge, smitsom leverbetændelse og parvovirus anbefales til alle hunde, da det er tre meget smitsomme og farlige sygdomme. Vaccinen gives under huden i nakken og dækker i 3 år.

Leptospirosevaccinen anbefales især til hunde som færdes i vådområder. Vaccinen gives under huden i nakken og dækker i 1 år.

Kennelhostevaccine anbefales til alle hunde, der jævnligt færdes blandt andre hunde. Vaccinen gives i næsen og dækker i 1 år.

Hvis hunden skal i pension, til hundeudstilling, jagtprøver, eller lignende kræves det oftest at hunden har fået specifikke vaccinationer.

Rabies (hundegalskab) vaccineres der imod hvis hunden skal til udlandet. Dette er et krav til alle lande og kræver at hunden også får et EU-selskabsdyrspas hvor vaccinen skrives i. Vaccinen dækker i 3 år. Hunden skal minimum være fyldt 12 uger for at kunne få vaccinen.

Vigtigt: Der er forskellige krav til rejse til udlandet med hunden, afhængig af det enkelte land. Se Fødevarestyrelsens hjemmeside

Kontakt os på

75 75 15 00

eller skriv til os på
kontakt.braedstrup@vetgruppen.dk

TILMELD DIG
VORES NYHEDSBREV

Design Escapes

VetGruppen er en sammenslutning af lokale dyreklinikker og dyrehospitaler, der arbejder sammen om at sikre de bedste forudsætninger for dyrs sundhed. Vi består af en stor gruppe dyrlæger og veterinærsygeplejesker med hver deres specialområde, hvilket er din garanti for kompetent og professionel pleje, hvad end der er tale om vaccination af hund, sundhedsundersøgelse af kat eller handelsundersøgelse af hest.

DYRLÆGECENTRET BRÆDSTRUP

ÅBNINGSTIDER

Mandag

8.00 – 17.00

Tirsdag

8.00 – 17.00

Onsdag

8.00 – 17.00

Torsdag

8.00 – 17.00

Fredag

8.00 – 17.00

Lørdag
Lukket
Søndag
Lukket

Konsultation efter aftale fra 08.00 - 17.00.
Telefonkontakt fra 08.00 - 16.00 
Petshop 08.00 - 17.00

×
Menu
Ring op