Skip to main content

Narkose

Information om narkose og forundersøgelse

Når dit dyr skal i narkose, starter vi dagen med en forundersøgelse. Her bliver dit dyr vejet og undersøgt, og dyrlægen lytter bl.a. til hjertet med et stetoskop. Hvis der høres en mislyd eller uregelmæssig hjerterytme, vil du blive informeret om dette, inden vi går videre med narkosen.

Selv ved raske dyr er narkose altid forbundet med en vis risiko. For at minimere denne risiko tilbyder vi en præanæstetisk blodprøve – ofte kaldet en præ-blodprøve. Blodprøven giver os vigtig viden om dit dyrs organfunktion, især lever og nyrer, og kan samtidig afsløre tegn på fx begyndende blodmangel eller skjulte infektioner. Med denne viden kan vi tilpasse narkosen specifikt til dit dyrs behov. I enkelte tilfælde vil vi anbefale at udskyde eller helt aflyse narkosen, hvis blodprøven viser forhøjet risiko for komplikationer.

På selve dagen

Inden narkosen, må dyret ikke have adgang til foder eller godbidder fra kl. 24.00 aftenen forinden. Det er derimod vigtigt at dyret har adgang til vand hele tiden for at undgå væskemangel under narkosen.

Du får en planlagt tid til indlevering af dit dyr mellem kl. 08:00 – 08:30. Dyrlægen vil foretage en forundersøgelse, og herefter påbegynder vi dagens planlagte behandling eller operation. Afhængigt af indgrebet kan dit dyr som regel hentes mellem kl. 13.00 og 16.00 samme dag.

Så snart dit dyr er vågent og har det godt efter narkosen, kontakter vi dig telefonisk og giver en kort opdatering på forløbet. Her kan vi også aftale et præcist afhentningstidspunkt.

Efter operationen kan det være nødvendigt med medicinsk efterbehandling derhjemme – dette vil dyrlægen naturligvis vejlede dig om.

Når dit dyr kommer hjem

Efter narkosen er det vigtigt, at dit dyr ikke er alene det første døgn. Vi fraråder derfor, at dyret efterlades uden opsyn i de første 24 timer. Dyret vil være træt og påvirket af narkosen det første døgn, nogle mere end andre. Din hund skal kun ud på korte ture for at blive luftet resten af dagen, og vi anbefaler ro og hvile.

Katte bør holdes indendørs og må ikke have adgang til høje steder, hvor de kan forsøge at hoppe op eller ned – fx vindueskarme, reoler eller klatretræer. De kan stadig være påvirkede af narkosen og have nedsat koordination, hvilket øger risikoen for fald og skader. 

Efter at dit dyr har fastet før narkosen, er det vigtigt at tilbyde små portioner af foder, når det er kommet hjem. Maven skal i gang igen stille og roligt, og det er en fordel at starte med skånekost, som er letfordøjeligt og skånsomt for mave-tarmsystemet. Giv hellere lidt og ofte end én stor portion.

Har du spørgsmål?

Hvis du har spørgsmål til proceduren, er blevet forhindret, eller er i tvivl om dit dyr kan komme i narkose på den aftalte dag, er du altid meget velkommen til at kontakte os

Kontakt os på

eller skriv til os på
kontakt.amagerbro
@vetgruppen.dk

×
Menu
Ring op
Book