Sterilisation af hunde

 

For hundeejere er der ofte mange spørgsmål forbundet med sterilisation af sin hund. Hvad er fordelene? Ulemperne? Og er der ubehagelige bivirkninger?

Det er kun helt naturligt at have mange spørgsmål til forløbet. Og det viser bare, at du bekymrer dig om dit kæledyr, hvilket jo er positivt. Hos Faaborg Dyrehospital er vi behjælpelige under hele processen – fra spørgsmål til behandling. Hvis du befinder dig i overvejelsesfasen, kan du læse videre her og måske få svar på nogle af dine spørgsmål. Alternativt kan du kontakte en af vores dyrlæger, der gerne vil tale med dig om fordele, ulemper og behandlingsforløbet ved en sterilisation af din hund.

Hvad vil sterilisation af din hund sige?

Ved sterilisation af hund henvises der ofte til et indgreb på tæven, hvorimod kastration ofte er et begreb, der refererer til hanhunde. For det meste overvejer hundeejere en sterilisation af deres hund, fordi de ikke ønsker, at tævehunden bliver drægtig, og fordi de vil beskytte hunden mod kræftsygdomme. Det kan eksempelvis være kræft i æggestokkene samt brystkræft. Behandlingen foregår ved en operation, og indgrebet er en smule mere omfattende end ved en hanhund. Operationen foregår under fuld narkose, hvor dyrlægen lægger et snit ved bughulen og fjerner æggestokkene. Operationen klares på en dag, og tæven sendes som regel hjem samme dag med en recept på smertestillende medicin samt en plastikkrave eller en bodystocking. Efter cirka 10 dage skal du tage din hund med til et kontroltjek.

Efter operationen

Alle hunde er unikke, og derfor er det svært at forudsige, hvordan din hund vil reagere efter operationen. Men for de fleste hunde vil de blive mere afslappede og rolige. Efter sterilisation af din hund skal du være opmærksom på, at tæver har en tendens til at blive en smule overvægtige. Overvægten skyldes, at kønshormonerne påvirker hundens sultfornemmelse og stofskifte, hvorfor din hund kan komme til at spise mere og forbrænde mindre. Du kan dog imødekomme overvægt ved at tænke over fodertype, notere størrelsen på din hunds portioner inden operationen samt aktivere din hund fysisk. Alle disse råd vil være med til at undgå, at din hund får problemer med overvægt.

Kontakt vores dyrlæger – og få svar på alle dine spørgsmål til behandlingen

For mange kæledyrsejere er sterilisation af deres hund en stor overvejelse. Det nemmeste er derfor at kontakte en af vores dyrlæger, der har erfaring med sterilisation af hund. Dyrlægen kan svare og gøre dig klogere på fordele, ulemper og selve forløbet for behandlingen. 

Anmeldelser10/10 ⭐

Ester Frederiksen
Professionel og tryg håndtering af et imødekommende personale, der udstråler glæden ved at kunne gøre det bedste for dys som ejer.

10/10 ⭐

Birgitte Risom
Blev modtaget meget omsorgsfuldt og professionelt, min hund blev undersøgt MEGET grundigt og jeg oplevede at dyrlægen søgte oplysning om ting hun var mindre sikker på, og at min hund blev indkaldt til kontrol. Mine bedste anbefalinger.

10/10 ⭐

Mia Nielsen
Det var så rart at man fik forklaret tingene stille og roligt. Der blev ringet til mig, mens min hund var under behandling, så der ikke blev gjort noget uden min accept. 

Kontakt os

Har du spørgsmål, så ring til os på 62 61 81 82 eller send en mail på kontakt.faaborg@vetgruppen.dk

Alternativt kan du udfylde formularen forneden

  • Max. file size: 50 MB.
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
Faaborg dyrehospital
Energivej 1
5600 Faaborg

Tlf: 62 61 81 82
kontakt.faaborg@vetgruppen.dk


Åbningstider

Mandag 08.00 – 17.00
Tirsdag  08.00 – 16.00
Onsdag  08.00 – 17.00
Torsdag 08.00 – 16.00
Fredag   08.00 – 16.00

FIND VEJ

VetGruppen

VetGruppen er en sammenslutning af lokale dyreklinikker og dyrehospitaler, der arbejder sammen om at sikre de bedste forudsætninger for dit kæledyrs sundhed. Vi består af en stor gruppe dyrlæger og veterinærsygeplejesker med hver deres specialområde, hvilket er din garanti for kompetent og professionel pleje, hvad end der er tale om vaccination af din hund eller kastration af din kat.

Bliv opdateret med de seneste nyheder

© 2018 VETGRUPPEN | CVR: 40 49 04 85 | Privatlivspolitik

×
Menu
Ring op
Facebook
Book online