Vaccination / kaninpest

Hos Skibhus Dyreklinik anbefaler vi et årligt sundhedstjek

VACCINATION MODKANINPEST

Vi skal passe på vores små pelsede venner, og i nogle tilfælde, er det vigtigste netop at passe på deres pels. 

Hos Skibhus Dyreklinik tilbyder vi vaccination mod kaninpest (også kaldet for myxomatose). Kaninpest er en dødelig virussygdom, som rammer kaniner. Dødeligheden er tæt på 100 procent. Vaccinen beskytter kaninen i et år, og den kan allerede gives, når kaninen er 5 uger gammel. Derpå anbefaler jeg revaccination af din kanin hvert år.​

Søvnige øjne kan være tegn på kaninpest

​Kaninpest er en meget smitsom virus, og sygdommen kan ikke behandles. Derfor har sygdommen næsten altid en dødelig udgang. De typiske symptomer kan være hævede øjenlåg, vejrtrækningsproblemer samt betændelse på ørerne og hovedet. Et klassisk tegn er de såkaldte “søvnige øjne”.​Sygdommen optræder typisk om efteråret, men den rammer kun kaniner, og den kan ikke smitte andre dyr eller mennesker. Kaninpest bliver spredt via blodsugende insekter såsom lopper og myg. Nogle kaniner kan overleve uger eller ligefrem måneder, når de er blevet smittet, men normalt dør kaninen indenfor et par uger. Kaninen dør som regel af andre tilstødende sygdomme f.eks. lungebetændelse.​Vaccination er den bedste beskyttelse mod virussen, men det er også en god ide at anvende myggenet og egnede insektbekæmpelsesmidler. Desuden bør du sikre, at kaninens strøelse er tørt, så det ikke tiltrækker myg. Derudover bør du undgå at bruge andre kaniners udstyr (f.eks. madskål mm.)

Ring for at bestille tid til en vaccination

​Du kan ringe til os på telefon 66 12 12 77 mellem kl. 8.00 og kl. 9.00 for at bestille tid til vaccination af din kanin. Du kan også stille spørgsmål til os på mail: skibhus@vetnet.dk.

Kontakt os

Har du spørgsmål, så ring til os på 66 12 12 77eller send en mail på kontakt.skibhus@vetgruppen.dk

Alternativt kan du udfylde formularen forneden

VetGruppen

VetGruppen er en sammenslutning af lokale dyreklinikker og dyrehospitaler, der arbejder sammen om at sikre de bedste forudsætninger for dit kæledyrs sundhed. Vi består af en stor gruppe dyrlæger og veterinærsygeplejesker med hver deres specialområde, hvilket er din garanti for kompetent og professionel pleje, hvad end der er tale om vaccination af hund, sundhedseftersyn af kat eller handelsundersøgelse af hest.

Bliv opdateret med de seneste nyheder

© 2018 VETGRUPPEN | CVR: 40 49 04 85 | Privatlivspolitik

×
Menu
Ring op
Skriv