Ultralydsscanning
 

Hos Skibhus Dyreklinik anbefaler vi et årligt sundhedstjek

UTLRALYDSSCANNING AF HUND, KAT OG KANIN

Ultralydsscanning bruges på Skibhus Dyreklinik til mange formål bl.a. ved drægtighedsundersøgelse. Det er en hurtig og sikker måde at undersøge hunde, katte og kaniner på og det kræver sjældent bedøvelse. 

Hvad er ultralydsscanning?

Ultralyd er højfrekvent lyd, hvilket betyder, at frekvensen på lyden er højere, end det menneskelige øre kan opfatte. Ultralydsscanning bruges primært til undersøgelse af organerne i bughulen, men er også en vigtig del ved drægtighed.

Ultralyd kan være et hjælpemiddel for dyrlægen til at finde ud af hvad patienten fejler.
Undersøgelse med ultralyd er smertefrit for dyret, og apparatet udsender ikke nogen skadelige stråler, hvilket betyder at der altså ingen strålingsfare er ved at bruge ultralyd.

Hvis man skal undersøge et dyr med ultralyd, vil det oftest være nødvendigt at klippe pelsen i området hvor der skal scannes. Har patienten sparsomt med pels, kan klipning i disse tilfælde undlades.

Ultralydsscanning kan være et værdifuldt hjælpemiddel til undersøgelse af hunde, katte og kaniner, men det kan ikke erstatte f.eks røntgen og andre undersøgelsesmetoder.

Du er meget velkommen til at kontakte klinikken, hvis du har spørgsmål vedrørende ultralydsscanning.

Kontakt os

Har du spørgsmål, så ring til os på 66 12 12 77eller send en mail på kontakt.skibhus@vetgruppen.dk

Alternativt kan du udfylde formularen forneden

  • Max. file size: 50 MB.
Skibhus Dyreklinik
​Skibhusvej 186
5000 Odense C


Tlf: 66 12 12 77
Email: kontakt.skibhus@vetgruppen.dk

ÅBNINGSTIDER

Mandag 08.00 - 16.00
Tirsdag  08.00 - 16.00
Onsdag  08.00 - 16.00
Torsdag 08.00 - 16.00
Fredag   08.00 - 16.00

VetGruppen

VetGruppen er en sammenslutning af lokale dyreklinikker og dyrehospitaler, der arbejder sammen om at sikre de bedste forudsætninger for dit kæledyrs sundhed. Vi består af en stor gruppe dyrlæger og veterinærsygeplejesker med hver deres specialområde, hvilket er din garanti for kompetent og professionel pleje, hvad end der er tale om vaccination af hund, sundhedseftersyn af kat eller handelsundersøgelse af hest.

Bliv opdateret med de seneste nyheder

© 2018 VETGRUPPEN | CVR: 40 49 04 85 | Privatlivspolitik

×
Menu
Ring op
Skriv