Det sidste farvel
Selvom mange katte kan opnå en høj alder lever de ulykkeligvis ikke helt så længe som vi mennesker. Derfor må man som katteejer på et tidspunkt erkende at tiden er inde til at sige farvel.
Det er altid svært at tage afsked med sit kæledyr. Derfor bestræber vi os på at skabe en venlig og imødekommende atmosfære når den svære dag er kommet. På Helsinge Dyreklinik vil vi gerne være med til at give din kat en værdig afslutning på livet og sørger derfor altid for en smertefri og nænsom aflivning.
Hvordan foregår det?
En aflivning kan foregå på flere måder, afhængig af hvad I og dyrlægen vurderer som den bedste løsning for jer. Der kan dog være situationer, hvor en evt. sygdom gør at mulighederne indskrænkes.
Fælles for aflivninger er at de foretages på jeres og kattens præmisser. Dvs. når I er klar til den sidste behandling, gives medicin der får jeres kat til at sove. Når katten er helt bedøvet, og dermed hverken kan høre, se eller mærke hvad der sker, gives den sidste medicin. Nogle ønsker at være der til det sidste, mens andre helst er fri. Det er helt op til jer, hvad I føler er bedst for jer.
Hvad skal der ske efterfølgende?
Når der er sagt farvel har man flere muligheder. Dette aftales typisk inden selve aflivningen, så man ikke behøver at tage stilling til dette efterfølgende.
Hunde og katte bliver kremeret på samme vis som os mennesker. Ønsker man at have den særskilte aske med hjem er dette muligt. Vores samarbejdspartner, der står for denne del, tilbyder også at asken anvendes i et smukt askesmykke, komme tilbage i en flot urne i keramik eller filt. De er meget søde til at forevige jeres minder på netop den måde, som I ønsker det.