Skip to main content
Tilbage til vetgruppen.dk
+45 4879 4018

Vaccination hund

På Helsinge Dyreklinik anbefaler vi et årligt sundhedseftersyn og vaccination

Når hvalpe dier hos deres mor er de dækket af moderens antistoffer, men efter 8. leveuge er antistofferne i så små mængder, at hvalpene ikke længere er beskyttet mod sygdom. Det er derfor man vaccinerer hvalpe første gang, når de er 8 uger gamle. Hvalpene skal vaccineres mod en række alvorlige og potentielt livstruende sygdomme.

  • D: Hundesyge (også kaldet distemper. Giver feber, luftvejssymptomer, diarre og opkast. Sygdommen kan udvikle sig med kramper og lammelser)
  • H: Leverbetændelse (også kaldet hepatitis. Giver feber, opkast, mavesmerter og gulsot over længere tid)
  • Pi: Parainfluenza (del af kennelhostekomplekset. Meget smitsom luftvejsinfektion med hoste)
  • P: Parvovirus (alvorlig diarre, som hvalpe og unge dyr kan miste livet af)
  • L4: Leptospirose (sygdom i nyre og urinveje. Sygdommen er en zoonose, hvilket betyder at den kan smitte til mennesker) Vaccinerne gives typisk som en kombinationsvaccine forkortet DHPPi+L4.

I VetGruppen har vi valgt at følge de internationale standarder og det anbefales derfor at man vaccinerer ved 8, 12 og 16 ugers alderen, samt igen når hunden er 10 mdr. gammel. Herefter skal DHP boostes hvert tredje år. Pi og L4 skal boostes årligt hvis hunden har behov for disse vaccinationer. Det afhænger af dens race, livsstil og adfærd og den dialog er vigtig at tage med din dyrlæge.

Hunde skal vaccineres korrekt og for de sygdomme der er behov for, men de skal heller ikke overvaccineres. Skal du rejse udenfor Danmark med din hund, skal den også vaccineres mod Rabies, som er hundegalskab. Der findes også øvrige vaccinationer der kan være relevante for din hund såsom vaccine mod Borrelia, Leishmania samt andre dele af Kennelhostekomplekset.

Tal med din dyrlæge om de relevante muligheder for din hund

Er der nogen risko forbundet med vaccination? 

Bivirkninger er yderst sjældne, men kan dog forekomme.

Hunden kan blive lidt nedstemt, og der kan på injektionsstedet ses mindre hævelser, som normalt forsvinder på få dage. Allergiske reaktioner er ligeledes sjældne såvel ved første som ved senere vaccinationer.

Konkakt os på

48 79 40 18
×
Menu
Ring op
Mail