Skip to main content
Tilbage til vetgruppen.dk
+45 4879 4018

Kastration kat

De fleste hankatte kastreres grundet medicinske eller adfærdsmæssige årsager. Det kan være årsager som at intakte hankatte ofte strejfer, kan være aggressive overfor andre katte eller territorieafmærkning via urinering 

Hvordan foregår det?  

Katten skal helst veje minimum 2 kg. Det er en lille ukompliceret operation, når begge testikler er placeret i pungen. I sjældne tilfælde kan den ene eller begge testikler ligge i lysken eller bughulen, hvor operationen er mere krævende.  

Din kat indleveres fastet om morgenen og kan hentes senere samme dag. Operationen foregår under fuld bedøvelse, katten smertestilles og der er ingen sting som skal fjernes.  

Bivirkninger:  

Ved både kastration af hankatte vil stofskiftet ændre sig hvormed mange hankatte kan blive overvægtige. Der findes specielle fodertyper til kastrerede katte, som kan afhjælpe dette. Nogle kastrerede hankatte har en tendens til at danne blæregrus eller sten, som kan sætte sig fast i urinrøret og genere eller helt blokere afløbet af urin fra blæren. Er der totalt stop for urinen er situationen livstruende og det kræver hurtig behandling. Der findes typer af foder som kan forebygge dette, samtidig med rigelige mængder vand. Det kan være i form af vådfoder, vandfontæner eller andet.  

Vi anbefaler som udgangspunkt at kastrere alle hankatte, som ikke skal bruges i avl. 

Konkakt os på

48 79 40 18
×
Menu
Ring op
Mail