Skip to main content

Tandbehandling kat

På Helsinge Dyreklinik mener vi at alle hunde og katte har ret til en sund mundhule.

Rigtig mange hunde og katte lider af tandproblemer, men det kan være utrolig svært at vurdere. Faktisk har op mod 80% af alle hunde og katte, der er over 3 år, lidelser relateret til tandkød eller tænderne. Tandbørstning og regelmæssige tandtjek er derfor alfa og omega for opretholdelse af en sund mundhule. 
Derfor tilbyder vi på Helsinge Dyreklinik altid GRATIS tandtjek og vurderer altid tandstatus ved samtlige sundhedstjek. 
SYMPTOMER
  • Dårlig ånde (forårsaget af betændelse).
  • Gul/brun belægning på tænderne (tandsten).
  • Manglende lyst til at tygge pinde, legetøj og tørkost (nogle vælger at sluge maden).
  • Generelle humørændringer i hjemmet.
  • Manglende lyst til at få åbnet munden.
  • Nedstemthed og inappentens.
  • Aggression overfor andre hunde og katte

HVORFOR VÆLGE TANDRENS?

De fleste tandproblemer kan føre til stor smerte for dit kæledyr, til trods for at de ikke viser dette. Foruden smerte kan tandsygdomme også føre til beskadigelse af kæbe og kranie, bylder, hjertesygdom med mere. Bliver problemerne fundet og behandlet i tide kan vi i de fleste tilfælde begrænse skaden. Nogle tænder kan ikke reddes og må fjernes kirurgisk, mens andre kan repareres. Hvis dette ikke gøres i tide kan den omkringliggende knogle svækkes, hvilket kan føre til fraktur af kæben.

PLAN EFTER TANDRENS

Når tænderne er renset og evt. problemer er løst, handler det i stor grad om at holde “doktoren for døren”. Dette gøres blandt andet ved tandbørstning hjemme. Dette har vi naturligvis stor erfaring med og vi altid gerne hjælpe jer med at få en god rutine opbygget. Det er aldrig for sent at komme igang!

Konkakt os på

48 79 40 18
×
Menu
Ring op
Mail