Skip to main content

Indvoldsorm hest

Få hjælp til behandling og forebyggelse af indvoldsorm hos din hest hos Hesteklinikken Vestsjælland. Vores erfarne dyrlæger tilbyder omfattende undersøgelser og behandling mod indvoldsorm, der kan hjælpe med at bevare din hests sundhed. Kontakt os for mere information og book en tid til undersøgelse og behandling af indvoldsorm hos din hest i dag. Hos Hesteklinikken Vestsjælland er din hests sundhed vores prioritet.

Indvoldsorm og ormeundersøgelse

Der findes mange forskellige slags indvoldsorm i hesteholdet – og der er resistens blandt hestenes indvoldsorm i Danmark. Det er derfor vigtigt at der bliver givet den rigtige ormekur.

Vores anbefalinger til ormestrategi bliver målrettet dit hestehold på baggrund af de undersøgelser, vi sammen bliver enige om. Det er vigtigt at tilpasse ormekuren til hvilke indvoldsorm og hvilke aldersgrupper af heste, der er i dit hestehold.

Føl op til 12 måneder

Ungheste og voksne heste

Når du tager en afføringsprøve er det vigtigt at hestepæren er frisk (dvs, varm), at du samler den op fra midten af dyngen og at den kommer i en lufttæt pose uden for meget luft i. Hvis prøven ikke afleveres med det samme, skal den opbevares køligt (ved 50C). Hvis du opsamler en gammel hestepære, hvis der er luft i prøveposen eller hvis prøven opbevares for varmt vil æggene i hestepæren klække før vi kan finde dem.

Prøven afleveres på klinikken om formiddagen sammen med en udfyldt rekvisition, der kan hentes og printes nedenfor.

Har din hest dyrlægeabonnement hest holder vi styr på hvilke prøver, der er relevante. Læs mere her

Skema til udfyldelse vedr. prøver

  1. Klik på billede og print skema
  2. Udfyld skema og medbring sammen med ormeprøve

Ormeskema-Klientudfyldelse

Kontakt os på

58 18 60 05

eller skriv til os på
kontakt.hestvest@vetgruppen.dk

×
Menu
Ring op