Skip to main content
Tilbage til vetgruppen.dk
24/7 vagt telefon: 9715 5722

Neutralisation

Sterilisation og kastration af hunde, katte og kaniner er nogle af vores mest hyppige indgreb hos Ikast Dyreklinik. Vi tilbyder også medicinsk kastration af hunde.

Hos Ikast Dyreklinik har vi mange års stor erfaring i at sterilisere og kastrere hunde, katte og gnavere og gennemfører dagligt sterilisationer og kastrationer på både små og store kæledyr. Derfor vil dit kæledyr blive opereret af en rutineret dyrlæge under de mest professionelle og trygge forhold. 

En neutralisation er et relativt simpelt kirurgisk indgreb. Det betyder, at dit kæledyr typisk bliver udskrevet samme dag, som det er blevet neutraliseret. Vi guider dig naturligvis i pasning og pleje i hjemmet, men du vil generelt opleve, at dit kæledyr hurtigt er sig selv igen – måske endda i en mere kælen version?

Er du i tvivl om din hund, kat eller kanin skal neutraliseres?

Det er helt normalt, hvis du er i tvivl om, hvorvidt du skal lade din hund, kat eller kanin sterilisere eller kastrere. Vi vil derfor gerne hjælpe dig med at være tryg i dit valg. Herunder får du svar på nogle af de mest almindelige spørgsmål, som vi får fra vores klienter:  

Typiske spørgsmål og svar om neutralisering af kat

  • Hvor gammel skal min kat være før en neutralisation?
    Hunkatte kommer i løbetid når de er fem-seks måneder. Derfor anbefaler vi, at du neutraliserer din hunkat inden første løbetid. Det er en myte, at en kat skal have haft et kuld killinger før en sterilisation. Din hankat kan blive neutraliseret, når den vejer cirka to kilo.  

  • Hvorfor kan jeg ikke bare bruge p-piller til min hunkat?
    Vi fraråder brug af p-piller til hunkatte som en permanent løsning. P-piller bør kun bruges i en kort periode, hvis du planlægger at bruge din kat til avl senere. P-piller indeholder et hormon, der øger risikoen for cyster på æggestokkene, tumorer på i mælkekirtlerne, livmoderbetændelse, knuder i mælkekirtlerne, sukkersyge, øget urinering og kvalme. Derudover er p-piller ikke en sikker form for prævention, da din kat kan kaste pillen op eller spytte den ud, uden at du opdager det. 

  • Risikerer jeg ikke, at min kat bliver tyk bagefter? 
    En neutraliseret kat har tendens til overvægt. Derfor rådgiver vi dig om den mest optimale ernæring for din kat efter indgrebet. Det betyder ikke, at din kat skal på en særlig slankeditæt eller gå og være sulten. Vi har foder, der er udviklet specielt til neutraliserede katte. 

Typiske spørgsmål og svar om neutralisering af hund 

  • Hvornår skal jeg neutralisere min hund? 
    Vi anbefaler, at du venter med kastrere din hanhund til efter puberteten. Årsagen er, at en kastration fjerner det maskuline kønshormon testosteron. Hormonet er vigtigt til at opbygge knoglernes vækst. Nogle hanhunde bliver kønsmodne allerede når de fem måneder, men det afhænger af racen. Hunhunden kan steriliseres før den bliver kønsmoden. 

  • Bliver min hanhund mindre aggressiv af at blive kastreret? 
    Mange vælger at lade deres hund neutralisere for at opnå få en anden adfærd. En neutralisation er dog ikke altid en garanti for, at du får en mere rolig og mindre dominerende hund, da en neutralisation ikke fjerner det medfødte instinkt eller den dårlige opdragelse. Hvis du ønsker at lade din hanhund kasterere for at opnå en anden adfærd kan det være en fordel at teste en kemisk (medicinsk) kastration først. Her placerer vi et lille nedbrydeligt implatat i nakken som ved en vaccination. Denne løsning virker fra 6-12 måneder. 

På hjemmesiden kastrationhund.dk kan du finde svar på flere spørgsmål om kastration af hund – herunder også en stribe af myter. 

 Typiske spørgsmål og svar om neutralisering af gnaver 

  • Hvorfor er det en god ide at lade min kanin neutralisere? 
    Så snart din kanin bliver kønsmoden vil du opleve, at den begynder at bide, strinte i hele buret og slås hvis den har en makker. Årsagen er, at den ikke får afløb for sit naturlige behov for at parre sig. Du mindsker derfor stress hos din kanin samt giver den mulighed for at bo med en ven, ved at lade den neutralisere. Derudover eliminerer du markant risikoen for kræft i æggestok og livmoder.  

  • Hvornår skal jeg neutralisere min kanin? 
    Tamme kaniner er fertile hele året, og hunkaninen kan få unger med 31 dages mellemrum, hvis den er i samme bur som en hankanin. Hunkaninen kan steriliseres, når den er blevet kønsmoden. Det vil den normalt være fra 4-6 måneder. Hankaninen kan kastereres, når stenene er faldet ned i pungen. Det vil de typisk være, når den er fyldt tre-fem måneder. 

  • Hvorfor er det en god idé at neutralisere mit marsvin? 
    Marsvin kan, ligesom kaniner, komme op at slås med deres artsfæller når de bliver kønsmodne. Derudover mindsker man væsentligt risikoen for kræft samt cystedannelser i livmoderen, ved at neutralisere. 

Vi anbefaler, at du neutraliserer din kanin eller dit marsvin, så de kan leve i harmoni med en eller flere artsfæller.

    Få 20% rabat på neutralisation med VetPlan

    Som medlem af vores abonnementsordning får du altid 20% rabat på kastration og sterilisation af dit kæledyr.  

    Se alle de mange fordele i VetPlan

    • Jeg elsker virkelig deres omsorg


      Jeg sætter stor pris på, at de altid tager sig god tid – både til mig og mine dyr. Man er ikke bare en i rækken, og det giver mig tryghed. Og så er der bare en rigtig rar stemning og god kemi. Når jeg går ud af døren igen, ved jeg, at vi begge har fået den bedste behandling.

      – Helle Jørgensen, katteopdrætter
    • De er bare grundige hele vejen igennem


      Jeg kender ingen dyrlæger, der er så grundige som dem. Overhovedet. De konfererer altid med hinanden, så de udnytter de bedste kompetencer. De ringer også altid og briefer en undervejs, når man har et dyr indlagt – men også, når man er taget hjem. Det er altså bare god service!

      – Gitte Møller, katteejer
    • Jeg vil anbefale dem til hele Danmark


      Jeg føler, at både mine hunde og jeg er i centrum, når vi er der. De tager altid imod med en enorm ro og varme – også selvom det er en søndag morgen. De er dygtige og udviser en hensyntagen uden lige. De er simpelthen de mest kompetente dyrlæger og veterinærsygeplejersker, der findes. Jeg vil anbefale dem til hele Danmark!

      – Gitte Møller, hundeejer

    Følg med i dagligdagen på Ikast Dyreklinik og få tilbud og viden om dit kæledyr

    ×
    Menu
    Ring op
    Mail