Skip to main content
Tilbage til vetgruppen.dk
24/7 vagt telefon: 9715 5722

Tandrensning

Ligesom mennesker har brug for at komme til tandlæge af og til, er det også vigtigt at holde dit kæledyrs tænder sunde

Ligesom mennesker har brug for at komme til tandlæge af og til, kan kæledyr også få behov for at få foretaget et tjek af deres mund og tænder. Det er helt normalt, at hunde og katte danner plak og tandsten eller får problemer med deres mundhygiejne og tænder. Derfor tilbyder vi tandrensninger på Ikast Dyreklinik. 

Vi anbefaler altid at der ved tandrensning også tages røntgen af tænderne, da der kan være problemer med tandrødderne, som kun er synlige på røntgenbilleder. Røntgenbilleder og tandjournal vurderes efterfølgende, og du vil blive kontaktet hvis der er behov for yderligere behandling. 

Tandsten hos din bedste ven

Tandsten er ikke et sjældent syn hos hunde og katte. Især de mindre og mellemstore hunderacer har tendens til at danne tandsten.

Det starter med brunlige belægninger op mod tandkødet. Som tiden går, vokser belægningerne sig større og begynder at genere tandkødet, hvilket kan føre til tandkødsbetændelse. Hvis belægninger ikke fjernes ved en tandrensning, vil betændelsen og infektionen kunne brede sig til tændernes rødder, og hunden eller katten risikerer at få løse tænder.

For at undgå større eller mindre problemer med tænder, tandkød og mundhygiejne, anbefaler vi, at dit kæledyr får foretaget en tandrensning, og eventuelt røntgen, af dets tænder en gang imellem. Ved en tandrensning på Ikast Dyreklinik bliver hunden lagt i fuld narkose. Derefter foretager vi behandlingen med stor præcision og ekspertise. Du kan være helt sikker på, at din bedste ven er i kyndige og trygge hænder under hele forløbet. Uanset hvor stor en operation eller behandling der er nødvendig, fokuserer vi på tryghed, omsorg og professionalisme. Det skal være en god oplevelse for både kæledyr og ejer at være ved dyrlæge, og vi stræber efter at yde den bedste behandling med det mest succesfulde resultat.

Patienten kommer ind på dyrehospitalet om morgenen og er oftest klar til at komme hjem i trygge og vante omgivelser igen tidligt eller midt på eftermiddagen.

Forebyggelse af tandproblemer

Som kæledyrsejer kan du selv være med til at holde en god mundhygiejne hos dit kæledyr. Des sundere du selv holder dit kæledyrs tænder, des mindre er risikoen for ubehag i munden og tænderne.

Det er f.eks. en god idé at gøre det til en vane at børste tænder på din hund. Start allerede med det, når hunden er lille, så den lærer at få børstet sine tænder. På den måde gør du det til en tryg og god oplevelse fra start af. Hvis du regelmæssigt børster hundens tænder, mindsker du risikoen for ophobning af plak og tandsten på tænderne og dermed også behovet for en tandrensning. Ved rutinemæssig tandbørstning undgår du samtidig dårlig ånde hos hunden.

Kontakt os ved spørgsmål

Du er altid meget velkommen til at kontakte Ikast Dyreklinik, hvis du har spørgsmål angående dit kæledyrs tænder og mundhygiejne. Du kan ringe til os på tlf. 97 15 57 22. Vi glæder os til at hjælpe dig og dit kæledyr.

Jeg elsker virkelig deres omsorg


Jeg sætter stor pris på, at de altid tager sig god tid – både til mig og mine dyr. Man er ikke bare en i rækken, og det giver mig tryghed. Og så er der bare en rigtig rar stemning og god kemi. Når jeg går ud af døren igen, ved jeg, at vi begge har fået den bedste behandling.

– Helle Jørgensen, katteopdrætter

De er bare grundige hele vejen igennem


Jeg kender ingen dyrlæger, der er så grundige som dem. Overhovedet. De konfererer altid med hinanden, så de udnytter de bedste kompetencer. De ringer også altid og briefer en undervejs, når man har et dyr indlagt – men også, når man er taget hjem. Det er altså bare god service!

– Gitte Møller, katteejer

Jeg vil anbefale dem til hele Danmark


Jeg føler, at både mine hunde og jeg er i centrum, når vi er der. De tager altid imod med en enorm ro og varme – også selvom det er en søndag morgen. De er dygtige og udviser en hensyntagen uden lige. De er simpelthen de mest kompetente dyrlæger og veterinærsygeplejersker, der findes. Jeg vil anbefale dem til hele Danmark!

– Gitte Møller, hundeejer

Følg med i dagligdagen på Ikast Dyreklinik og få tilbud og viden om dit kæledyr

×
Menu
Ring op
Mail