Skip to main content
Tilbage til vetgruppen.dk
32 55 38 47

Neutralisering af hund og kat

På Dyreklinikken Amagerbrogade kan vores dygtige og veluddannede dyrlæger udføre professionel og sikker neutralisering af din hund eller kat. Vi har mange års erfaring og har udført utallige indgreb. Vi gør altid vores ypperste for at tilbyde både dig og dit kæledyr en tryg og, efter omstændighederne, rar oplevelse. Vi anbefaler at man får neutraliseret både sin kat og hund, så tidligt som muligt.

Kontakt os på

32 55 38 47

Mange fordele ved neutralisering af kat

Når du vælger at få neutraliseret din kat, er du sikker på ikke at ende ud i en situation, hvor du står med et kuld uønskede kattekillinger. Det er desværre noget vi ofte ser, og anbefaler derfor enhver katteejer at få neutraliseret deres kat, medmindre de er helt sikre på gerne at ville have killinger.

Når hankatten kastreres eller når hunkatten steriliseres, lægges de i fuld narkose. En neutralisering af kat er et lille kirurgisk indgreb, som for hankattens vedkommende ikke kræver at snittet sys sammen. Hunkatten sys med få sting, som forsvinder af sig selv.

Vi oplever ofte følgende adfærdsændringer ved neutraliserede katte:

  • Katten bliver mere kælen
  • Hankatten strejfer ikke i samme grad og stringer ikke deres territorium af
  • Katten lever ofte længere og har nedsat risiko for cancer

Neutralisering af hund

Ligesom med katte, kan hanhunde kastreres og tæver kan steriliseres. Ved neutralisering fjernes hundens evne til at avle.

Indgrebet på hanhunden er meget småt, mens der er tale om et smule større indgreb på tæven. Fælles er dog at hundene hurtigt kommer sig og at det er ganske ufarligt at få neutraliseret sin hund.

Ligesom ved katten, opleves en række adfærds- og sundhedsmæssige fordele ved neutralisering af hund.

  • Hanhundens temperament dæmpes, så den bliver mere omgængelig og ikke har behov for at markere territorium
  • Hanhunden bliver mindre aggressiv overfor andre hanhunde
  • Tæver kommer ikke i løbetid. Den opleves derfor mere rolig og samtidig undgår man det medfølgende besvær
×
Menu
Ring op