Skip to main content
Tilbage til vetgruppen.dk
32 55 38 47

Digital røntgen

​Digital røntgen-undersøgelse er et vigtigt redskab i udredningen af rigtigt mange forskellige lidelser, og vi bruger det derfor ofte til vores patienter.

Digital røntgenundersøgelse

Alt efter hvad der skal fotograferes, så kan dyret være vågent eller bedøvet.

Mange hunde og katte er ikke rolige nok til at ligge stille når de er vågne, og disse vil ofte få en mild bedøvelse inden billederne bliver taget.

Klinikken tilbyder også røntgenfotografering på sunde hunde, der skal have bedømt hofter og albuer af kennelklubben. Disse patienter skal altid bedøves for at få korrekte billeder.

Som ejer er det vigtigt at rekvirere papirer fra kennelklubben, inden billederne tages.

På klinikken har vi mulighed for at lave kontrast-røntgen. Patienten indtager et stof, der lyser op på billederne. Herved kan eks. unormaliteter i mave-tarmkanal bedre diagnosticeres og fremmedlegemer kan lokaliseres (hvis de er røntgen tætte).

Hvis et røntgenbillede ikke er nok, så tilbyder vi henvisning til klinikker med ultralydsscanning (mobil ultralydsklinik kan også komme til os) eller henvisning til hospitaler med mere avancerede former for scanning såsom CT-scanning.

Vi sender også gerne billeder ud af huset til specialist-bedømmelse/sekundær ap., hvis vi ikke er helt sikre på diagnosen eller gerne vil have kvalificeret råd og vejledning.

Udover almindelige røntgenoptagelser så tilbyder vi også tandrøntgen til patienter med lidelser i mundhulen.

Kontakt os på

32 55 38 47
×
Menu
Ring op