Katte-leukæmi (FeLV) skyldes et retrovirus, som forårsager undertrykkelse af immunsystemet, blodmangel og/eller tumorer i lymfeknuderne. Det rammer katte over hele verden. Antallet af katte med FeLV-infektion i Europa er lav (<1%), men den kan være mere end 20% lokalt. Gennem de sidste 25 år er antallet af katte med FeLV-infektioner faldet betydeligt takket være pålidelige diagnostiske test og vacciner. FeLV-inficerede katte smitter raske katte gennem udskillelse af virus i spyt, afføring, næsesekreter og modermælk. Smitten sker primært gennem venligtsindet kontakt (gensidig slikning) men også gennem bid. Hos syge hunkatte resulterer drægtighed normalt i fosterdød, dødfødte killinger eller syge og svage killinger. Unge killinger er specielt modtagelige for FeLV-infektion. Med alderen bliver katte i stigende grad modstandsdygtige.
De mest almindelige symptomer på FeLV-syge katte er:
Mindre almindelige:
FeLV-inficerede katte bør behandles for eventuelle følgesygdomme og blive indendørs og gennemgå regelmæssig kliniske undersøgelser (hver 6 måned).
Virus overlever ikke længe uden for værten og ødelægges nemt ved disenfektionsmidler, sæbe, opvarmning og udtørring.
Virus kan dog overleve i afføring. Det forbliver levedygtigt, hvis det opbevares fugtigt ved stuetempratur.
Alle sunde katte med potientiel risiko for smitte (udekatte, FeLV-højrisiko områder) bør vaccineres mod FeLV.
Alle katte med ukendt FeLV-status bør testes inden vaccination (blodprøve).
Killinger bør vaccineres ved 8-9 ugers alderen i forbindelse med vaccination mod kattesyge og katteinfluenza og igen 4 uger efter samt ved efterfølgende årlige eftersyn.
Det er virkelig et dejligt personale. Fremover tager jeg altid mine dyr ned til dem fordi jeg ved at de vil behandle dem ordentligt og med respekt. Ingen sure miner herfra! Hilsen en meget glad kunde og hendes lille chichi
Sarah WilliamsFor ikke så lang tid siden var vi nede med vores 6 skønne King Charles cavalier hvalpe da de skulle have chip og var imponeret over hvordan de taklet vores hvalpe og deres mor, de var både profesionelle og så kunne man mærke deres kærlighed til dyr som vi sætter stor pris på.
Tine KjærMine to Russian Blue katte og mig er super tilfreds med den gode og profesionelle behandling. Dygtige – Søde og imødekommende personale.
Janniche ReinsborgHar været der alle årene med min kat Mussi. De er professionelle og har altid taget sig tid til og forklare og hjælpe hvis min kat har været syg. De var der helt til det sidste. Tak
Jannie NikolajsenHar været kunde siden klinikken åbnede i 1984. Har altid været fuld tilfreds.
Lise LarsenHar kun fået rigtig god behandling i de 14 år jeg er kommet hos dyreklinikken, og personalet er altid søde og imødekommende og man kan mærke de brænder for deres job.
Ann ChristiansenMandag 09.00 – 17.00
Tirsdag 09.00 – 17.00
Onsdag 09.00 – 18.00
Torsdag 09.00 – 17.00
Fredag 09.00 – 17.00
Lørdag Lukket
Søndag Lukket
Telefontider:
Dyrlæger træffes mellem kl. 08.00 - 09.00 og 13.00 - 14.00
Øvrige personale træffes i hele åbningstiden.
VetGruppen er en sammenslutning af lokale dyreklinikker og dyrehospitaler, der arbejder sammen om at sikre de bedste forudsætninger for dyrs sundhed. Vi består af en stor gruppe dyrlæger og veterinærsygeplejesker med hver deres specialområde, hvilket er din garanti for kompetent og professionel pleje, hvad end der er tale om vaccination af hund, sundhedsundersøgelse af kat eller handelsundersøgelse af hest
© 2022 VetGruppen | CVR: 40 49 04 85 | Cookie og privatlivspolitik