Tilbage til vetgruppen.dk
32 55 38 47

Undgå tandKatteloppen (Ctenocephalides felis) er den mest almindelige loppe på hund og kat herhjemme

Kattelopper suger blod fra dyret og kan blive op til 3 mm lange.

De er brunsorte og benene hænger ud for neden på loppen. Loppen kan springe op til 30 cm.

Den voksne loppe lever på katten og kan kun leve uden for dyret i få timer. Loppens forplantning foregår på katten, og når hunloppen lægger æg, falder de af dyret og ud i omgivelserne.

En hunloppe kan lægge op til 25 æg om dagen, og det kan på 2 måneder blive til 20.000 voksne lopper.

Loppeæg er hvide miniatureudgaver af hønseæg. Æggene klækker i løbet af 2-10 dage, og ud af ægget kommer en lille larve, der kravler ned i revner, sprækker og gulvtæpper.

Larverne lever af snavs i omgivelserne, og efter ca. 2 uger spinder de en puppe omkring sig.

Larven vil under gunstige forhold (tempretur, luftfugtighed og værtsdyr) komme ud af puppen som en loppe efter en uges tid. Er de rette forholdikke til stede, kan loppen blive i puppen i op til 6 måneder.

Den voksne loppe lever i op til en måned på katten.

Har min kat lopper?

Den bedste måde at undersøge om katten har lopper er ved at rede den med en loppekam.

Loppeafføring er små, sorte gryn, som bliver brune når de gøres våde på hvidt papir. De levende lopper er nemme at få øje på, når man fanger dem med loppekam.

Det er godt at undersøge katten flere gange om ugen, når den går udenfor, så der ikke pludselig er rigtig mange lopper på katten samt æg, larver og pupper i omgivelserne.

Har katten lopper, vil den ofte pludselig bide sig selv i pelsen, og er katten uheldig, kan den udvikle allergi over for lopper. Når katten bliver allergisk, danner den mange små sår hen ad ryggen og har ofte kraftig kløe konstant. Den bliver tyndhåret og ussel at se på, hvilket ofte kræver behandling hos dyrlægen.

Lopper er også mellemvært for kattens bændelorm, så har katten haft mange lopper, vil det være passende også at give den en ormekur.

Behandling mod kattelopper

I de seneste år har vi næsten udelukkende behandlet kattelopper med en eller anden form for gift. Der findes flere forskellige produkter på markedet, heraf nogle som kræver recept fra Dyrlægen.

Fælles for de fleste produkter er, at de skal dryppes ned på kattens hud og ikke i pelsen i en stribe oppe i nakken på katten. Giften vil fordele sig på hele katten, og ofte skal behandlingen gentages hver 4 uge.

Enkelte katte kan ikke tåle disse midler og får kraftig kløe der, hvor det dryppes på huden, og så må man bruge andre midler. der findes tabletter (Capstar) som er et forbyggende middel, som katten skal spise sammen med noget foder.

Vi foretrækker at bruge Frontline til behandling da der også forebygger/behandler mod flåter.

Ophører problemerne ikke, bør man kontakte sin Dyrlæge. Det er vigtigt altid at følge brugsvejledningen på pakken, så loppemidlet passer på kattens kropsvægt.

Det er vigtigt, at alle familiens dyr behandles samtidigt, og dertil kommer grundig rengøring i hele boligen. Loppernes æg er glatte på overfladen og kan nemt støvsuges op, medens pupperne sidder meget fast i deres gemmesteder. det er en god idé at skifte støvsugerpose eller alternativt lægge den i fryseren i et døgn.

Kattens tæpper og puder skal vaskes ved 60 grader. behandler man korrekt, vil familiens tobenede medlemmer i nogle dage opleve at blive bidt af lopper. Lopper kan IKKE overleve på mennesker, og efter at have bidt hopper de hurtigt af igen.

Da der kan være pupper i omgivelserne i lang tid, skal man nok behandle familiens dyr i op til 6 måneder, førend alle pupper er væk. Hvis behandlingen foretages efter forskriften, skal man nok få lopperne væk, uden at det er nødvendigt at sprøjte hele huset til med gift, som var normalt for nogle år siden.​

Vi kan lide glade klienter


 • Det er virkelig et dejligt personale. Fremover tager jeg altid mine dyr ned til dem fordi jeg ved at de vil behandle dem ordentligt og med respekt. Ingen sure miner herfra! Hilsen en meget glad kunde og hendes lille chichi

  Sarah Williams
  Anmeldelse fra Facebook

 • For ikke så lang tid siden var vi nede med vores 6 skønne King Charles cavalier hvalpe da de skulle have chip og var imponeret over hvordan de taklet vores hvalpe og deres mor, de var både profesionelle og så kunne man mærke deres kærlighed til dyr som vi sætter stor pris på.

  Tine Kjær
  Anmeldelse fra Facebook

 • Mine to Russian Blue katte og mig er super tilfreds med den gode og profesionelle behandling. Dygtige – Søde og imødekommende personale.

  Janniche Reinsborg
  Anmeldelse fra Facebook

 • Har været der alle årene med min kat Mussi. De er professionelle og har altid taget sig tid til og forklare og hjælpe hvis min kat har været syg. De var der helt til det sidste. Tak

  Jannie Nikolajsen
  Anmeldelse fra Facebook

 • Har været kunde siden klinikken åbnede i 1984. Har altid været fuld tilfreds.

  Lise Larsen
  Anmeldelse fra Facebook

 • Har kun fået rigtig god behandling i de 14 år jeg er kommet hos dyreklinikken, og personalet er altid søde og imødekommende og man kan mærke de brænder for deres job.

  Ann Christiansen
  Anmeldelse fra Facebook

Dyreklinikken Amagerbrogade

Amgerbrogade 174
2300 København S

Tlf.: +45 32 55 38 47

ÅBNINGSTIDER

Mandag 09.00 – 17.00
Tirsdag  09.00 – 17.00
Onsdag  09.00 – 18.00
Torsdag 09.00 – 17.00
Fredag   09.00 – 17.00
Lørdag   Lukket
Søndag  Lukket

Telefontider:
Dyrlæger træffes mellem kl. 08.00 - 09.00 og 13.00 - 14.00
Øvrige personale træffes i hele åbningstiden.

FIND VEJ

© 2022 VetGruppen | CVR: 40 49 04 85 | Cookie og privatlivspolitik

×
Menu
Ring op
Mail